Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce - výběr vín pro letní dny II.

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce - výběr vín pro letní dny II.
3. 8. 2018   

Vážení přátelé pěkných vín,

Vypadá to, že se střední Evropa přesunula do středomoří, alespoň pokud jde o počasí. Teď už jen zbývá přijmout středomořské návyky ve stravování, pití a hlavně také v životním stylu :-) V srpnovém výběru měsíce Vám přináším druhou sadu ‚vín pro letní dny‘ – lehkých a v nejlepším slova smyslu jednoduchých vín – vhodných jako doplněk k Vašemu jídlu anebo k tomu vypít si na závěr dne pro potěšení lahvinku dobrého vína, ale ne komplexního a složitého, kde je třeba se postupně propíjet jednotlivými vrstvami. :-) Tentokrát v sadě najdete vína ze tří italských vinařství: Castellari-Bergaglio a Montalbera z regionu Piemont a Goretti Vini ze středoitalskho regionu Umbrie. Věřím, že Vám tento výběr přijde vhod.       

Srpnový výběr vín (pět bílých doplněných jedním červeným) nabízíme za akční cenu 1,375 Kč včetně DPH, 335 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,710 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,275 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu. Užijte si příjemné chvíle s víny z naší nabídky!

Ve výběru měsíce srpna se můžete těšit na tato vína:

Castellari-Bergaglio

Salluvii 2016, Gavi DOCG. Vína Gavi jsou založena na typické piemontské bílé odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Víno Salluvii je ‚základní‘ víno vinařství, prezentuje se jemnou kombinací vůní lučních květů a citrusových plodů. Doporučujeme k pokrmům z ryb a mořských plodů nebo také jako aperitiv.

Rolona 2015, Gavi DOCG di Gavi. Víno Rolona, vyšší řada v produkci vinařství a vymyká se pojmu ‘jednoduché víno’, se představuje bohatou směsí vůní – cítíme zelené hrušky a jablka, citronové plody ale i voňavé luční seno. Rolona je vhodným společníkem ke všem chodům, doporučujeme jej především k pokrmům z bílého masa a ryb nebo čerstvým sýrům.

Montalbera

Calypsos 2017, Vino Bianco. Calypsos je plné víno s intenzívní vůní zralého světlého ovoce a lučních květin, kupáž odrůdy Viognier a malého množství Chardonnay. Víno Calypsos doporučujeme především k zeleninovým salátům a pokrmům z ryb a bílého masa.

Grigne 2017, Grignolino d'Asti DOC. Víno Grigné, jediné červené v tomto výběru, je vyrobeno z hroznů odrůdy Grignolino. Tato odrůda dává lehčí červená vína, která svojí světlejší barvou připomínají naše moravské pinoty (rulandské modré). Doporučujeme k úpravám drůbeže a těstovinám. Toto víno můžete pít i mírně nachlazené (15-18C).

Goretti Vini

Grechetto 2016, Colli Perugini DOC. Bílá odrůda Grechetto je 'rodinným stříbrem' mezi bílými víny regionu Umbrie. Lehké, čerstvé víno vhodné k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže.

Pinot Grigio 2016, Umbria IGT. Pinot Grigio (Rulandské šedé) je v zahraničí nejznámějším 'italským' bílým vínem. Zde můžeme ochutnat lehké, čerstvé víno vhodné k pokrmům z drůbeže, ryb, těstovinám nebo čerstvým sýrům. Případně pro přátelské posezení 'jen tak'.

 

Na tomto místě obvykle nabízím informaci o ‘vinařství měsíce’, tento měsíc jsme namísto konkrétního vinařství zvolili slevu na růžová vína – nejméně 10% ze standardních cen. Věřím, že Vám naše nabídka vín přijde v horkém létě vhod.

  

Přeji Vám mnoho příjemných zážitků ve společnosti dobrých lidí a pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky :-)

  

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne