Kategorie

Slevy

Zvýhodněný výběr měsíce července: Sada mladých vín ročníku 2022 - část II.

 (0)    0

Zvýhodněný výběr měsíce července: Sada mladých vín ročníku 2022 - část II.
1. 7. 2023   

Vážení přátelé pěkných vín,

Přeji Vám krásný den, sluníčko a pokud možno pohodu! Věřím, že k Vaší pohodě mohou přispět i vína z našeho výběru měsíce :-) Ve sportu se říká „vítězná sestava se nemění“, i my se s naším výběrem měsíce budeme tohoto hesla držet. Po úspěchu našeho červnového výběru sestávajícího z mladých vín ročníku 2022 budeme pokračovat se stejným tématem, pouze obměníme konkrétní vína. A mimochodem, výběr měsíce června si stále můžete koupit v rámci akce Druhá šance. Pro kartón měsíce července jsem pro Vás vybral opět mladá vína ročníku 2022 – čtyři tichá bílá vína z vinařství Weingut Humer z rakouského regionu Weinviertel doplňují dvě bílá ‚netichá‘ vína z Piemontu, obě z vinařství Boeri Alfonso. Věřím, že naše mladá vína napomohou k Vašemu příjemnému prožití první poloviny prázdnin :-)

Sadu mladých vín ročníku 2022 – II. nabízíme za akční cenu 1,450 Kč včetně DPH, 305 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,755 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,350 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu. A pokud Vám některé víno z výběru zachutná a budete si jej chtít doplnit do domácí vinotéky, můžete si je v následujících třech měsících zakoupit systémem 5+1, Vy si objednáte 5 láhví za standardní cenu a my Vám přidáme šestou zdarma. Do objednávky připište poznámku „výběr měsíce“.

Ve výběru měsíce července se můžete těšit na tato vína:

Nejdříve čtyři bílá vína z vinařství Weingut Humer – tři vína z tradiční odrůdy Veltlínské zelené a jedno z méně známé odrůdy Veltlínské červené.

Veltlínské zelené „Schone Stunden“ 2022 (qualitatswein)‚ mladé čerstvé víno s převládajícími chutěmi exotického ovoce. Doporučujeme párování s drůbeží, tepelně upravenou zeleninou nebo studenými nářezy. Prague Wine Trophy 2023: Velká zlatá medaile

Veltlínské zelené „Ried Steinbruch“ 2022 (qualitatswein)‚ jediné polosuché víno v mezi vetlíny. Doporučujeme k zeleninovým i ovocným salátům, vhodné k dezertům nebo plísňovým sýrům, také jako aperitiv. Prague Wine Trophy 2023: Velká zlatá medaile

Veltlínské zelené „Classic“ 2022 (Weinviertel DAC)‚ mladé ale plné víno s převládající chutí zelených jablek a s pepřovými tóny v závěru. Doporučujeme párování s jídlem podobně jako u předchozího vína nebo pro užití si vína 'jen tak' s výběrem čerstvých a středně vyzrálých sýrů. Prague Wine Trophy 2023: Velká zlatá medaile

Veltlínské červené 2022 (qualitatswein)‚ mladé čerstvé víno z raritní odrůdy Veltlínské červené, na patře cítíme zralé sadové ovoce a příjemnou kyselinku. Výtečný společník jídlu, doporučujeme párování s pokrmy z masa, bílého i červeného. Prague Wine Trophy: nehodnoceno

Rakouské veltlíny doplňují dvě ‚bublinková‘ vína z vinařství Boeri Alfonso z italského regionu Piemont:

Ribota 2022, Moscato d’Asti DOCG. Ribota je perlivé víno s nižším obsahem alkoholu a vyšším zbytkovým cukrem, který však díky vyššímu obsahu kyselinek nedominuje v chuti a víno tak působí čerstvým a osvěžujícím dojmem. Výborné víno ke sladkým dezertům nebo pro pití 'jen tak' zvláště v letních dnech. (Prague Wine Trophy 2022: Regionální šampion a Velká zlatá medaile pro víno předchozího ročníku)

Boeri Brut, Vino Spumante. Sekt z odrůdy Chardonnay je vhodný jako aperitiv nebo doprovod k lehčím jídlům - předkrmům, zeleninovým salátům nebo k úpravám ryb a mořských plodů. A také 'jen tak' jako společník k Vašim příjemným chvílím pohody. (Prague Wine Trophy 2020: Regionální šampion a Velká zlatá medaile pro víno před-předchozího ročníku) 

A pokud nejste příznivci bublinek a dáváte přednost tichým vínům, nabízíme možnost výměny posledních dvou láhví: tato dvě vína Vám můžeme nahradit buď dalšími láhvemi Vámi vybraných veltlínů z této sady anebo dvěma červenými víny ročníku 2022 z výběru předchozího měsíce. Váš požadavek napište do poznámky při objednávce. Cena sady zůstane beze změny.    

 

Přeji Vám pevné zdraví, krásné a pohodové léto a mnoho příjemných zážitků s pěknými víny, ať už pochází z naší nabídky nebo od jiných dovozců nebo domácích vinařů. A všem zdraví a pohodu! :-)

 

Jan Šamla

Víno pro Vás
Nejlepší dovozce roku 2022

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne