Kategorie

Slevy

  • Vino Rosso
    Vino Rosso

    Základní víno vinařství, kupáž odrůd...

    221 Kč -10% 245 Kč

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso, Antonio Sasa, Maurizio Delpero a Rocco di Carpeneto

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso, Antonio Sasa, Maurizio Delpero a Rocco di Carpeneto
22. 6. 2024   

Vážení přátelé pěkných vín,

Tento týden přijela další zásilka s víny z Itálie, poslední před letní ‚uzávěrou‘, kdy kvůli horkému počasí raději vína nedovážíme. Opět přijela paleta plná vinařských ‚lahůdek‘ – vína z produkce našeho ‚nej‘ partnerského vinařství Boeri Alfonso a díky přátelství a spolupráci obou vinařů také z vinařství Antonio Sasa, našeho partnera pro vína Brunello a ‚vína z nejlepších poloh Itálie‘. Tato vína doplnila vína od tří dalších vinařů z oblasti Asti a Monferrato.  

Boeri Alfonso

U většiny vín která jsme dovezli, se jedná o doplnění zásoby stávajícího ročníku.

Červená vína:

Barbera d’Asti DOCG 2023. Doplnění aktuálního ročníku našeho druhého nejoblíbenějšího (= nejprodávanějšího) vína. Vína ročníku 2021 (PWT 2023: Zlatá medaile za 89 bodů) již byla vyprodána a u ročníku 2022 máme ve skladu poslední láhve (tento ročník se ani nedočkal možnosti umístění do soutěže PWT).   

Porlapa 2019, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Aktuálně nejnovější ročník ‚vlajkové lodi‘ vinařství a jedno z nejoblíbenějších vín v naší nabídce (PWT 2023: Platinová medaile za 95 bodů). Máme ještě pěknou zásobu vína Porlapa předcházejících ročníků – 2018, 2017, 2016. (všechny ročníky, PWT: Velká zlatá medaile).

Porlapa 2020, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Aktuálně nejnovější ročník ‚vlajkové lodi‘ vinařství. Zatím nebudeme víno ročníku 2020 nabízet, ale pokud máte zájem o ochutnání tohoto vína, ať už samotného nebo ve vertikále, samozřejmě Vám je rádi prodáme :-)

Bílá vína:

Delicious Bianco, Vino Bianco. Nový ročník, i když u tohoto základního vína není uváděn na etiketě, bílého vína na běžné pití, kupáž založená na odrůdě Cortese (vína Gavi DOCG) s přídavkem odrůd Chardonnay, Sauvignon a také Muller Thurgau.

Bevion Selezione 2019, Piemonte DOC Chardonnay. Doplnění zásoby tohoto výjimečného vína ve ‚francouzském stylu‘ (PWT 2023: Platinová medaile! a Regionální šampión /Nejlepší Chardonnay z Itálie, a de facto z celé Evropy – včetně vín Chardonnay z Francie!/).

A pro milovníky ‚bublinek‘ jsme přivezli dvě vína:

Ribota 2023, Moscato d‘Asti DOCG, nový ročník. Doplnění zásoby vína Ribota před letní sezónou. Víno Ribota je výtečné k sladkostem nebo ovocným salátům, případně pro potěšení z vína samotného, výhodou je jeho nízký obsah alkoholu. Ještě máme pěknou zásobu vína Ribote ročníku 2023, ale na celé léto asi stačit nebude J (PWT 2023: Velká zlatá medaile za 94 bodů a Regionální šampión /Nejlepší perlivé a šumivé víno z Itálie – včetně vín Prosecco nebo Franciakorta!/).

Boeri Brut, Vino Spumante, sekt z tradičních šampaňských odrůd Chardonnay a Pinot Noir, ovšem vyrobený metodou Charmant. Doplnění zásoby před nadcházející letní sezónou :-)

Antonio Sasa

Dovezli jsme dvě vína ‚z nejlepších poloh Itálie, jedno z regionu Veneto na severu a druhé z Toskánska z centrální Itálie:

Valpolicella Ripaso DOC Superiore Classico 2021, nový ročník, ještě máme menší zásobu vína ročníku 2020 (Wine&Degustation č. 11/2023: 90,20 bodů a 4. místo v Grand testu vín Valpolicella Ripasso)

Martina Rosso 2020, Rosso di Motalcino DOC, nový ročník ‚druhého vína‘ od vína Brunello (z hroznů které neprošly závěrečným kolem výběru na výrobu vína Brunello, ale stále mají potenciál na to, aby z nich bylo vyrobeno nádherné víno). Ještě máme pěknou zásobu vína ročníků 2019, 2018 a 2017 (PWT: Platinová medaile pro ročník 2019 a Velká zlatá medaile pro ročník 2018 a 2017). Zajímavý námět na vertikální degustaci Vína z produkce Antonio Sasa jsou výjimečná a zaslouží si Vaši pozornost :-)  

 

Maurizio Delpero

Dovezli jsme dvě vína ze speciální řady nesoucí jméno Maurizia Delpera, který je mimo jiné hlavním enologem v barolovém vinařství Gomba Boschetti. Tato vína jsme zařadili do naší nabídky na jaře a už jsme potřebovali doplnit naši zásobu. Viditelně si tato vína našla cestu k Vašim chuťovým pohárkům:

Barbera d’Alba DOC Superiore 2021

Roero Arneis DOCG Riserva 2021

Doufáme, že Vám vína z vinařství Delpero budou i nadále přinášet radost a potěšení :-)

 

Rocco di Carpeneto

Podobně jako u předešlého vinařství, také vína z vinařství Rocco di Carpeneto jsme do naší nabídky (znovu)zařadili na jaře a i tato vína si úspěšně našla cestu k Vašim chuťovým pohárkům J Proto jsme ještě před létem doplnili a rozšířili naši zásobu vín z tohoto vinařství:

Aur-Oura 2021 (odrůda Dolcetto – úmyslně poníženo na Vino Rosso), doplnění zásoby stávajícího vína.

Rapp 2020 (odrůda Barbera – úmyslně poníženo na Vino Rosso), doplnění zásoby stávajícího vína.

Admura 2020 (odrůda Abarossa – úmyslně poníženo na Vino Rosso), nově zařazeno do naší nabídky.

Losna 2021 (odrůda Dolcetto – úmyslně poníženo na Vino Rosso), nově zařazeno do naší nabídky.

 

Přeji Vám krásný a pokud možno pohodový čas a mnoho krásných chvil s pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

 

PS: a pokud máte pocit, že Vám chybí ‚to třetí vinařství z Piemontu‘, tak je to správně – na paletě byla vína z ještě jednoho piemontského vinařství. Přivezli jsme pro Vás ještě jedno víno, lahůdku speciálně na léto. Tuto novinku Vám představíme před začátkem prázdnin :-)

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla
Víno pro Vás
Nejlepší dovozce roku 2022

2. místo 2020 a 2021, 3. místo 2023

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne