Kategorie

Slevy

Zvýhodněný výběr měsíce: Sada vín z naší ochutnávky s italskými vinaři

 (0)    0

Zvýhodněný výběr měsíce: Sada vín z naší ochutnávky s italskými vinaři
4. 3. 2023   

Vážení přátelé pěkných vín,

Tento týden jsme měli možnost se setkat s několika italskými vinaři, kteří přijeli na Galadegustaci vín oceněných v uplynulém ročníku soutěže Prague Wine Trophy. A společně s nimi ochutnat výběr vín z jejich produkce, nejen na Galadegustaci samotné ale také na naší ‚soukromé ochutnávce‘ v Horní Landhausce. Ne všichni jste měli možnost se některé těchto ochutnávek zúčastnit, proto jsem do březnového výběru měsíce zařadil sadu vín z naší ochutnávky s italskými vinaři. Ve Vašem kartónu měsíce naleznete jako obvykle šest vín, pět z Piemontu (vinařství Boeri Alfonso a Gomba Boschetti) doplněných jedním vínem z Toskánska (vinařství Montemaggio). Vína povětšinou červená – zima se ještě nevzdává, tak ať máme dost pěkných vín na zahřátí :-) Užijte si příjemné chvíle s víny z naší březnové nabídky!   

Kartón vín z naší ochutnávky s italskými vinaři nabízíme za akční cenu 2,250 Kč včetně DPH, 450 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 2,700 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 2,150 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně. A pokud Vám některé víno z výběru zachutná a budete si jej chtít doplnit do domácí vinotéky, můžete si je v následujících třech měsících zakoupit systémem 5+1, Vy si objednáte 5 láhví za standardní cenu a my Vám přidáme šestou zdarma. Do objednávky připište poznámku „výběr měsíce“.

Tradiční nabídka pro ženy k Vašemu svátku: pokud Vám můj výběr nevyhovuje, vyberte si libovolných šest vín z celé naší nabídky, na která Vám na faktuře udělíme slevu v symbolické výši 8.3% (platí i pro již zlevněná vína). Pokud si vyberete 12 a více vín, slevu navýšíme na 12%. A doprava zdarma je samozřejmostí. Do objednávky napište poznámku „MDŽ“.   

Ve výběru měsíce března se můžete těšit na tato vína:

Vinařství Boeri Alfonso

Martinette 2018, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Martinette představuje prostřední úroveň ze tří vín Barbera v nabídce vinařství. Harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Výtečné v poměru kvalita/cena, dlouhodobě patří k našim nejprodávanějším vínům! Zlatá medaile PWT 2022.

Porlapa 2018, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Víno ze starých keřů, vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, pravidelně oceňované víno (nejen) v soutěži Prague Wine Trophy. Doporučujeme k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích. Velká zlatá medaile PWT 2022.

Ribota 2020, Moscato d’Asti DOCG. Ribota je perlivé víno s nižším obsahem alkoholu a vyšším zbytkovým cukrem, který však díky vyššímu obsahu kyselinek nedominuje v chuti a víno tak působí čerstvým a osvěžujícím dojmem. Výborné víno ke sladkým dezertům, ovocným salátům nebo pro pití 'jen tak', obzvláště v letních dnech. Regionální šampión – Nejlepší šumivé a perlivé víno z Itálie (včetně vín Prosecco a Franciacorta) a Velká zlatá medaile PWT 2022.

Ne každému styl vína Moscato d’Asti ‚sedí‘, ale přesto si myslím, že toto víno stojí za ochutnání. Pokud ale o víno Ribota skutečně nemáte zájem, nabízím Vám výměnu (napište své přání do poznámky k objednávce) za:

Bevión 2021, Piemonte DOC Chardonnay. Výtečné ‚základní víno‘ k jídlu, předkrmu nebo hlavnímu chodu z těstovin, ryb nebo mořských plodů. Lze jej též vhodně kombinovat s jemnými sýry. 

Vinařství Gomba Boschetti

Nebbiolo d’Alba DOC 2020.Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými tóny. Výborné k úpravám bílého i červeného masa nebo výběru středně vyzrálých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích. Zlatá medaile PWT 2022.

Barolo DOCG 2017. Opět odrůda Nebbiolo, koncentrované víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích. Velká zlatá medaile PWT 2021.

Vinařství Montemaggio

Chianti Classico DOCG 2012. Odrůda Sangiovese, která je dominantní odrůdou nejen Toskánska, ale v širším měřítku i celé střední Itálie, dává plná komplexní vína. Vino Chianti Classico je – vedle vín Brunello a Vino Nobile – jedním ze tří velkých vín vyráběných z této odrůdy. Doporučujeme toto víno k párování s pokrmy pro významnou gastronomickou příležitost. Velká zlatá medaile PWT 2021.

Přeji Vám pevné zdraví a mnoho příjemných zážitků z pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky. A všem ženám hodně lásky, štěstí a pohody! :-)

 

Jan Šamla

Víno pro Vás
Nejlepší dovozce roku 2022

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne