Kategorie

Slevy

  • Vino Rosso
    Vino Rosso

    Základní víno vinařství, kupáž odrůd...

    221 Kč -10% 245 Kč

Nové vinařství v naší nabídce: organické vinařství Ridaroca (region Piemont) a jejich perlivé víno Brachetto

 (0)    0

Nové vinařství v naší nabídce: organické vinařství Ridaroca (region Piemont) a jejich perlivé víno Brachetto
15. 7. 2024   

Vážení přátelé pěkných vín,

Léto je v plném proudu a my do naší nabídky přidáváme další vinařství Ridaroca (web vinařství najdete zde) z regionu Piemont a jejich typické víno pro letní pití.

Rodinné vinařství Ridaroca najdeme na okraji vinařské obce San Damiano d‘Asti, zhruba na půl cesty mezi známými vinařskými středisky Alba a Asti, a také na rozhraní dvou důležitých produkčních oblastí: Roero DOCG a Terre Alfieri DOCG.Počátek současného vinařství spadá do roku 1994, kdy se mladí maželé Luigi a Maria Teresa rozhodli rozšířit aktivity rodinné farmy o vinohradnictví. Od té doby postupně rozšiřovali plochu vinic jak vysazováním tak i nákupem na současných zhruba 10 hektarů. Vinice se nachází v obcích San Damiano d’Asti, Cisterna d’Asti (produkční obast Terre Alfieri DOCG), Canale a Santo Stefano Roero (produkční oblast Roero DOCG). Od roku 2015 jsou všechny vinice organicky certifikované, sklep byl přebudován v duchu ekologické výroby již o tři roky dříve. Luigi a Maria Teresa stále pracují ve vinařství, dnes už společně s druhou generací vinařů – dětmi Andrea a Elisa.  

Z produkce vinařství Ridaroca jsme pro Vás přivezli na letní sezónu víno Birbet, Brachetto MPF (Mosto Parzialmente Fermentato) – (vzácná) červená obdoba populárního vína Moscato d’Asti, také perlivé, s nízkým obsahem alkoholu a vyšším zbytkovým cukrem. Další vína ještě ochutnáváme a vybíráme a předpokládáme, že rozšíření nabídky oznámíme během podzimní sezóny. Věřím, že rozšíření nabídky o toto lahodné víno z u nás zatím málo známé modré odrůdy bude pro Vás zajímavým zpestřením a dalším ‚rozšířením obzorů‘ v poznávání vinařské Itálie :-)  

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

Se srdečným pozdravem,

Jan Šamla

 

Víno pro Vás

Nejlepší dovozce roku 2022

2. místo pro rok 2020 a 2021, 3. místo pro rok 2023

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne