Prohlédnuté produkty
La Roara je vlastně 'nepravé...
Druhé víno z Chateau Lilian Ladouys...
C502
Nový produkt
La Roara je vlastně 'nepravé Amarone'. Plné a dobře strukturované víno s výrazným projevem zralého ovoce a kořenitými tóny. Výtečné k výrazným úpravám červeného masa nebo k výběru vyzrálých sýrů. Ale můžeme si víno vychutnat i jen tak samotné. Velké víno pro velkou příležitost!
Poslední láhve.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
3 | 888 Kč | Až do 140 Kč |
6 | 842 Kč | Až do 561 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Veneto |
Barva | výrazná rubínově červená |
Vůně | intenzivní směs ovocných vůní s převahou zralých třešní a višní a lesních bobulí a také cítíme herbální a kořenité tóny a čokoládu, s postupem času se víno stále více 'otvírá' |
Chuť | plné a harmonické víno s výraznou ovocnou chutí - směs zralého čerstvého ovoce a sušeného ovoce, na patře cítíme také ušlechtilé dřevo ze barrique soudků, sladkost, stále cítíme znatelné třísloviny, které se budou ještě zakulacovat, víno má dlouhý konec |
Bio | víno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace |
Obsah cukru | Polosuché |
Odrůda | kupáž Corvina/Corvinone, Rondinella, Raboso Veronese a směs rezistentních hybridních odrůd |
Ročník | 2017 |
Alkohol | 16.0% |
Archivace | 10 - 12 roků |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2022: Regionální šampión a Platinová medaile, "Prague Regional Champion" a "Prague Platinum" |
Příležitost | Společník pro 'velkou příležitost' |
Jídlo | vhodné k výrazným pokrmům - grilovanému nebo dušenému masu, zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrů; doporučujeme otevřít vino s dostatečným předstihem nebo dekantovat |
Vinice
Hrozny pochází z několika vinic v městečku Tregnago, které se rozkládají na vrcholu kopců v nadmořské výšce od 400 do 450 metrů nad mořem. Půda zde je převážně vápencového původu – jedná se o bývalé mořské dno s usazeninami. Umístění vinic na vrcholu kopce také zajišťuje dobrou ventilaci, což má opět pozitivní vliv na zdraví hroznů a omezení nutnosti ochranných zásahů. Stáří keřů v se liší podle vinic od 10 do 35 roků, hustota keřů 6,000 až 9,000 hlav na hektar, ale s velice nízkou výtěžností.
Výroba
Zelená sklizeň s redukcí hroznů probíhá v průběhu července, ruční sběr s výběrem hroznů pro další zpracování proběhl v průběhu října, podle odrůd. Sběr vyzrálých hroznů probíhá ručně do malých bedýnek a pro výrobu vína byly vybrány pouze nejlepší hrozny - první výběr proběhl na vinici a další ještě ve sklepě před zpracováním. Pro výrobu vína La Roara byly použity hrozny tradičních 'valpolicella' odrůd v kombinaci s dalšími odrůdami. Všechny hrozny jsou před zpracováním 2 měsíce sušeny (metoda 'appassimento' používaná při výrobě vín Amarone a Recioto). Po pomletí jsou týden macerovány za studena, fermentace na slupkách probíhá v nerezovém tanku bez kontroly teploty po dobu 15 - 25 dnů podle odrůdy. Následuje zrání v nových i použitých barrique soudcích z francouzského i amerického dubu po dobu zhruba 36 měsíců, scelení v nerezovém tanku po dobu 6 měsíců. Nakonec lahvování a ležení na lahvi několik měsíců, než bylo víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Oblast Valpolicella byla známá produkcí vína již v období antického Říma. Vína Valpolicella jsou po dlouhá staletí založena na třech modrých odrůdách: Corvina (a jí příbuzná Covinone), Molinara a Rondinella. Kupáží těchto tří odrůd vznikají jak lehká ‚základní‘ vína Valpolicella, seriózní vína Valpolicella Superiore a Valpolicella Ripasso a také špičková vína Amarone a Recioto. Víno La Roara je vyrobeno stejnou metodou jako vína Amarone, ale kvůli použití hroznů z odrůd nepovolených italským vinařským zákonem bylo poníženo na úroveň IGP. Kromě 'tradičních valpolicella' odrůd Corvina/Corvinone a Rondinella je pro výrobu vína použita tradiční odrůda Raboso Veronese a rezistentní hybridní odrůdy Cabernet Eidos, Cabernet Volos a Regent. Všechny hrozny byly zpracovány metodou sušení na částečné rozinky pro zvýšení koncentrace cukrů a aromatických látek.
Produkce
Asi 4,000 lahví ročně.
Další ocenění
Wine & Degustation, č. 4/23: 4 hvězdičky
Vínařství Ca'dei Conti bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2022.