Prohlédnuté produkty
Tour de Pez se představuje chutí a...
Saintayme je elegantní víno s vůní...
X011402
Nový produkt
Tour de Pez se představuje chutí a vůní zralého červeného ovoce díky převažujícímu vlivu Merlotu. Harmonické a šťavnaté víno s polo-plným tělem. Společník pro snoubení s jídlem, doporučujeme pro párování s pokrmy z červeného masa nebo výběrem polozralých a vyzrálých sýrů.
Poslední láhve.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
| Počet | Cena | Ušetříte |
|---|---|---|
| 3 | 470 Kč | Až do 74 Kč |
| Země původu | Francie |
| Region | Bordeaux |
| Barva | intenzivní rubínová |
| Vůně | převládá zralé červené ovoce, cítíme i kořenité tóny |
| Chuť | v polo-plném těle dominuje chuť zralého červeného ovoce, na patře působí sametovým dojmem, v samém závěru cítíme i jemné třísloviny |
| Bio | víno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace |
| Obsah cukru | Suché |
| Odrůda | kupáž Cabernet Sauvignon, Merlot a Cabernet Franc |
| Ročník | 2014 |
| Alkohol | 13.0% |
| Archivace | 10 - 12 roků |
| Ocenění | Prague Wine Trophy 2022: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold" |
| Příležitost | Gastronomie |
Vinice
Vinice se nachází se v malé nadmořské výšce s rovinným profilem (levý břeh řeky Garonny nedaleko jejího ústí), celkem 19 hektarů vinic je rozděleno do 39 viničních tratí. Složení půdy se liší podle lokality - od jílovitých půd po vápencové půdy, občas se objeví i křídové podloží. Na rozdíl od většiny vinic v St. Estephe, objevuje se zde méně štěrkových půd s naplaveninami. Osázené odrůdy: zhruba dvě třetiny vinic jsou osázeny odrůdou Merlot, jedna třetina plochy odrůdou Cabernet Sauvignon, doplňuje je odrůdy Cabernet Franc se zhruba 10% výsadby.
Výroba
Na konci července probíhá probírka hroznů, sběr hroznů probíhal v několika fázích podle zralosti hroznů na jednotlivých tratích od poloviny září (Merlot) až do poloviny října (Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc). Složení odrůd v tomto ročníku: 65% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon a 10% Cabernet Franc. Po fermentaci proběhlo zrání v nových barrique soudcích po dobu 12 měsíců, následuje lahvování a ležení na lahvi, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.