Prohlédnuté produkty
Tour de Pez se představuje chutí a...
Víno Cuvée Joseph Limited z Chateau...
X1409
Nový produkt
Tour de Pez se představuje chutí a vůní zralého červeného ovoce díky převažujícímu vlivu Merlotu. Harmonické a šťavnaté víno s polo-plným tělem. Společník pro snoubení s jídlem, doporučujeme pro párování s pokrmy z červeného masa nebo výběrem polozralých a vyzrálých sýrů.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
6 | 446 Kč | Až do 297 Kč |
Země původu | Francie |
Region | Bordeaux |
Barva | intenzivní rubínová |
Vůně | převládá zralé červené ovoce, cítíme i kořenité tóny |
Chuť | v polo-plném těle dominuje chuť zralého červeného ovoce, na patře působí sametovým dojmem, v samém závěru cítíme i jemné třísloviny |
Bio | víno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | kupáž Cabernet Sauvignon, Merlot a Cabernet Franc |
Ročník | 2014 |
Alkohol | 13.0% |
Archivace | 10 - 12 roků |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2022: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold" |
Příležitost | Gastronomie |
Vinice
Vinice se nachází se v malé nadmořské výšce s rovinným profilem (levý břeh řeky Garonny nedaleko jejího ústí), celkem 19 hektarů vinic je rozděleno do 39 viničních tratí. Složení půdy se liší podle lokality - od jílovitých půd po vápencové půdy, občas se objeví i křídové podloží. Na rozdíl od většiny vinic v St. Estephe, objevuje se zde méně štěrkových půd s naplaveninami. Osázené odrůdy: zhruba dvě třetiny vinic jsou osázeny odrůdou Merlot, jedna třetina plochy odrůdou Cabernet Sauvignon, doplňuje je odrůdy Cabernet Franc se zhruba 10% výsadby.
Výroba
Na konci července probíhá probírka hroznů, sběr hroznů probíhal v několika fázích podle zralosti hroznů na jednotlivých tratích od poloviny září (Merlot) až do poloviny října (Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc). Složení odrůd v tomto ročníku: 65% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon a 10% Cabernet Franc. Po fermentaci proběhlo zrání v nových barrique soudcích po dobu 12 měsíců, následuje lahvování a ležení na lahvi, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.