Prohlédnuté produkty
Víno Passerina "Casanova" se...
B321
Nový produkt
Víno Passerina "Casanova" se představuje elegantním květinovým aroma, na patře čerstvé víno, ve kterém převládají květinové tóny v kombinaci s příjemnou kyselinkou. Víno Passerina je výtečné jako aperitiv k těstovinám, bílému masu nebo k čerstvým a středně vyzrálým sýrům.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
3 | 221 Kč | Až do 221 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Abruzzo |
Barva | slámově žlutá se zelenavými záblesky |
Vůně | intenzivní kombinace ovocných vůní, ve které převládají vůně citrusů a exotického ovoce |
Chuť | intenzivní čerstvá a harmonická chuť, na patře převládá ovocný projev se znatelnou mineralitou, víno má na patře středně dlouhé trvání |
Bio | Ano, vhodné i pro vegany |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Passerina |
Ročník | 2021 |
Alkohol | 12.5 % |
Archivace | 2 - 4 roky |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2022: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold" |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | výtečné k těstovinám, bílému masu nebo k čerstvým a středně vyzrálým sýrům, také vhodné jako aperitiv |
Vinice
Hrozny pochází z vinic Lagó a Po v lokalitě Torri v městečku Torano Nuovo, mírný svah s jižní a jihovýchodní expozicí v nadmořské výšce asi 250 m.n.m.; půda je převážně vápenitá; mikroklima na vinici je pod vlivem nedalekého mořského pobřeží. Počet hlav na hektar: 3400-3700 v uspořádání "spurred cordon".
Výroba
Na začátku červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl v polovině září. Po odstopkování a podrcení hroznů je mošt macerován po dobu 24 hodin na slupkách při teplotě 8-10C, následně byly hrozny jemně lisovány. Fermentace při kontrolované teplotě 16-18C po dobu 14 dnů a následné zrání po dobu 5 měsíců proběhly v nerezovém tanku. Po 1 měsíčním ležení na láhvi je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Passerina je stará tradiční odrůda pocházející z oblasti Marché. Často bývá zaměňována za odrůdy Bombno Bianco a Trebbiano Toscana. V současnosti je nejvíce výsadby v regionu Marché, v oblasti Piceno, a dále v menší míře v regionech Abruzzo, Lazio a Emilia-Romagna.
Odrůda Passerina dává střední až velké hrozny složené z malých bobulí. Slupka bobulí je poměrně silná a vyzrálé bobule získávají zlatou barvu. Vyzrálé bobule mívají vysoký obsah cukru a kyselin, což poskytuje předpoklad pro výrobu pěkných vyvážených vín. Ale nedoporučuje se se vysazovat odrůdu Passerina na velmi horká místa.
Produkce
Asi 8,000 láhví
Další ocenění
Vínařství Barone Cornacchia bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2022.