Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Bionzo 2017, Barbera d'Asti DOCG Superiore

L402

Nový produkt

Bionzo je výtečná Barbera, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků. 

Více informací

328 Kč s DPH

-5%

 345 Kč s DPH 

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
3 321 Kč Až do 72 Kč
6 311 Kč Až do 207 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvaintenzivní rubínová s fialovými odlesky
Vůněkombinace vůní zralého zahradního a lesního ovoce - švestky, třešně a višně, ostružiny , cítíme také živočišné tóny a vůni tabáku
Chuťelegantní víno s plným tělem a pěknou strukturou; kyselinky, třísloviny i ovocná složka jsou ve vzájemné rovnováze; na patře cítíme zralé ovoce, ušlechtilé dřevo, tabákové tóny
BioAno
Obsah cukruSuché
OdrůdaBarbera
Ročník2017
Alkohol14.5%
Archivace10 - 12 roků
OceněníPrague Wine Trophy 2020: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold"
PříležitostGastronomie
JídloBionzo je univerzální víno k širokému spektru pokrmů - od polévek a předkrmů přes těstoviny, grilovanou zeleninou, pokrmy z bílého i červeného masa (ne těžké omáčky) až po talíř sýrů na závěr

Více informací

Vinice

Vinice v obci Bionzo v městečku Costigliole d’Asti; svah s východní a jihovýchodní orientací v nadmořské výšce okolo 320 m.n.m., stáří keřů asi 25 roků; půda převážně jílovito-vápenitá

Výroba

V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr do malých bedýnek s výběrem hroznů pro další zpracování - jednak na vinici a pak ještě před zpracováním - probíhá v druhé polovině září. Fermentace na slupkách probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě 26C po dobu 20 dnů. Nejméně pětkrát denně probíhá promíchání moštu s matolinovým kloboukem pro lepší extrakci aromatických látek a barviv. Jablečno-mléčné kvašení proběhlo ihned po alkoholovém kvašení. Následuje zrání v 20 hl sudu ze slavonského dubu po dobu alespoň 12 měsíců, dále lahvování a ležení na lahvi asi 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont, touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu. V obci Bionzo najdeme výjimečný terroir pro pěstování odrůdy Barbera, to dokládají výtečná vína pocházející z rukou dalších vinařů, jejichž vína máme tu čest uvádět v naší nabídce: Boeri Alfonso a Agostino Pavia. Vína Barbera z této lokality získávají vysoká ocenění na soutěži Prague Wine Trophy 'jako na běžícím pásu'.

Produkce

Asi 5,000 lahví ročně.

Další ocenění

Předchozí ročníky získaly ocenění na Prague Wine Trophy:

PWT 2019, Prague Premium Gold pro Bionzo 2016 za 92 bodů

Víno předchozího ročníku bylo hodnoceno na Jižním svahu, červen 2019

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne