Prohlédnuté produkty
Elegantní víno s plným tělem a pevnou...
S101
Nový produkt
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s tabákovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 letech.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
6 | 959 Kč | Až do 639 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | intenzivní rubínově červená, v průběhu stárnutí se objevují granátové odlesky |
Vůně | elegantní vůně zralého lesního ovoce v kombinaci s vůní květin, lékořice a kořenitosti |
Chuť | víno má plné tělo a pevnou strukturu, chuť vyzrálého ovoce na patře působí harmonickým dojmem, v dlouhé dochuti cítíme znatelné třísloviny a mineralitu |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Nebbiolo |
Ročník | 2017 |
Alkohol | 15.5% |
Archivace | 12 - 15 roků |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2022: Platinová medaile a titul "Prague Platinum" |
Příležitost | Společník pro 'velkou příležitost' |
Jídlo | doporučujeme k těstovinám s masem, pokrmům s houbami, úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo k talíři vyzrálých tvrdých sýrů na závěr; nezapomeňte víno včas dekantovat |
bodů a Hrozny pochází z vinice Boschetti v katastru obce Barolo; vrchol kopce a přilehlé vrchní partie svahu v nadmořské výšce asi 320 metrů; stáří keřů mezi 15 a 22 roky, počet hlav: 4400 na hektar; půdu tvoří převážně vápencové slíny a pískovce s občasným výskytem jílovitých půd - bývalé mořské dno.
Výroba
V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem těch nejlepších hroznů ("sernie" znamená výběr) pro další zpracování proběhl na začátku října. Fermentace na slupkách poměrně krátká, asi 15 dnů s několikerým ponořením matolinového koláče každý den, s použitím pouze přírodních kvasinek proběhla v nerezovém tanku při kontrolované teplotě. Následuje zrání ve starých sudech z jemnozrnného dubu po dobu 28 měsíců, několika měsíční harmonizace v nerezovém tanku, lahvování a ležení na lahvi asi 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi. Celkem tento proces trval 38 měsíců.
Zajímavost
Vína Barolo jsou nejvíce ceněná vína Itálie, společně s víny Amarone nebo Brunello. Hrozny k výrobě vína Barolo musí být vypěstována na přesně definovaných vinicích v městě Barolo nebo deseti vinařských obcí v okolí města Barolo. Hrozny k výrobě vína Barolo zpravidla pocházejí z nejlepších poloh vinice. Samozřejmostí je maximální péče ve sklepě včetně dlouhého zrání na dřevě. Víno Barolo je vhodné k náročným úpravám červeného masa, zvěřině nebo vyzrálým sýrům. Případně jako společník k 'meditaci' u sklenky vína.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích.
Produkce
Asi 2,000 láhví ročně
Další ocenění
Vínařství Antonio Sasa bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2015, 2016, 2020, 2021 a 2022.