Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Barolo Sasa 2017, Barolo DOCG

S101

Nový produkt

Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s tabákovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 letech. 

Více informací

959 Kč s DPH

-10%

 1 065 Kč s DPH 

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
6 959 Kč Až do 639 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvaintenzivní rubínově červená, v průběhu stárnutí se objevují granátové odlesky
Vůněelegantní vůně zralého lesního ovoce v kombinaci s vůní květin, lékořice a kořenitosti
Chuťvíno má plné tělo a pevnou strukturu, chuť vyzrálého ovoce na patře působí harmonickým dojmem, v dlouhé dochuti cítíme znatelné třísloviny a mineralitu
Obsah cukruSuché
OdrůdaNebbiolo
Ročník2017
Alkohol15.5%
Archivace12 - 15 roků
OceněníPrague Wine Trophy 2022: Platinová medaile a titul "Prague Platinum"
PříležitostSpolečník pro 'velkou příležitost'
Jídlodoporučujeme k těstovinám s masem, pokrmům s houbami, úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo k talíři vyzrálých tvrdých sýrů na závěr; nezapomeňte víno včas dekantovat

Více informací

Vinice

 bodů a Hrozny pochází z vinice Boschetti v katastru obce Barolo; vrchol kopce a přilehlé vrchní partie svahu v nadmořské výšce asi 320 metrů; stáří keřů mezi 15 a 22 roky, počet hlav: 4400 na hektar; půdu tvoří převážně vápencové slíny a pískovce s občasným výskytem jílovitých půd - bývalé mořské dno.

Výroba

V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem těch nejlepších hroznů ("sernie" znamená výběr) pro další zpracování proběhl na začátku října. Fermentace na slupkách poměrně krátká, asi 15 dnů s několikerým ponořením matolinového koláče každý den, s použitím pouze přírodních kvasinek proběhla v nerezovém tanku při kontrolované teplotě. Následuje zrání ve starých sudech z jemnozrnného dubu  po dobu 28 měsíců, několika měsíční harmonizace v nerezovém tanku, lahvování a ležení na lahvi asi 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi. Celkem tento proces trval 38 měsíců. 

Zajímavost

Vína Barolo jsou nejvíce ceněná vína Itálie, společně s víny Amarone nebo Brunello. Hrozny k výrobě vína Barolo musí být vypěstována na přesně definovaných vinicích v městě Barolo nebo deseti vinařských obcí v okolí města Barolo. Hrozny k výrobě vína Barolo zpravidla pocházejí z nejlepších poloh vinice. Samozřejmostí je maximální péče ve sklepě včetně dlouhého zrání na dřevě. Víno Barolo je vhodné k náročným úpravám červeného masa, zvěřině nebo vyzrálým sýrům. Případně jako společník k 'meditaci' u sklenky vína.

Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích. 

Produkce

Asi 2,000 láhví ročně 

Další ocenění

Vínařství Antonio Sasa bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2015, 2016, 2020, 2021 a 2022.

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne