Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

APOCA 2017, Sagrantino di Montefalco DOCG

P704

Nový produkt

Sagrantino di Montefalco je 'ikonické víno' Umbrie a jedno z velkých vín Itálie. APOCA je Víno je vhodné k výrazným pokrmům - pečená a grilovaná masa, hovězí, zvěřina až po výběr vyzrálých sýrů na závěr. Nebo si jej vychutnejte 'jen tak' bez jídla. 

Víno má výtečný potenciál na dlouholetou archivaci.

Více informací

775 Kč s DPH

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
3 698 Kč Až do 233 Kč
6 659 Kč Až do 698 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionUmbrie
Barvatemně rubínová přecházející s věkem do rubínové
Vůněbohatá komplexní vůně, cítíme kombinaci zralého červeného ovoce, ve které převažují třešně a višně - a kořenitých vůní
Chuťvíno má plné tělo, perfektní balanci mezi chutěmi zralého ovoce a výraznými tříslovinami, na patře cítíme také 'sladkost' a v dlouhé dochuti i kořenité tóny
BioAno
Obsah cukruSuché
OdrůdaSagrantino
Ročník2017
Alkohol16.0%
Archivace12 - 15 roků
OceněníPrague Wine Trophy 2022: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold"
PříležitostSpolečník pro 'velkou příležitost'
Jídlok výrazným pokrmům z červeného masa a zvěřině nebo k výběru výrazných sýrů

Více informací

Vinice

Hrozny pochází z několika vinic v obci Sant'Enea v produkční oblasti Montefalco. Vinice se nachází v nadmořské výšce okolo 300 m. n m., různé svahy s jiho-východní, jižní a jiho-západní expozicí, průměrné stáří keřů je mezi 10 - 20 roky, podle vinice. Půda je středně těžká, převažují kombinace vápencových a jílovitých půd. Hustota hlav 5000 na hektar vedených systémem Guyot.

Výroba

Na konci července probíhá probírka hroznů, ruční sběr hroznů probíhá na počátku října a pro další zpracování jsou vybrány jen nejlepší hrozny, které prochází dvojím výběrem - jednou na vinici a podruhé ve sklepě před zpracováním. Fermentace na slupkách probíhá v nerezovém tanku, mošt zůstává ve styku se slupkami po dobu 25 dnů s občasným promícháním. Zrání probíhá v barrique a tonneaux (tonneaux = 4x objem barrique) soudcích po dobu 24 měsíců. Dále následuje scelení vína, lahvování a ležení na lahvi minimálně jeden rok, než bylo víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Elena a Roberto se od samého začátku zaměřili na organickou produkci a v některých aspektech do péče o půdu zanášejí i principy biodynamické produkce. Elena a Roberto se řídí motem „není důležité zda nazýváme náš přístup jako ‚organický‘ nebo ‚biodynamický‘, důležité je, abychom vše dělali tím nejvíce udržitelným způsobem.“ Do symbiózy člověka a půdy přidali ještě třetí prvek – zvířata. Na vinicích již řadu let pěstují ve volném chovu husy, které na vinicích spásají plevel a následně přispívají k přírodnímu hnojení vinic. Dalším krokem bylo omezení používání těžké techniky ve vinicích – práci traktorů, jejichž kola udusávají půdu a snižují tak její úrodnost, postupně nahrazuje práce s koňmi. Symbol koně pracujícího ve vinici byl také použit pro vytvoření aktuální podoby vinět vín z produkce vinařství Plani Arche.

Víno APOCA má výtečný potenciál na dlouholetou archivaci.

Produkce

Asi 2,500 lahví ročně

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne