Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Angelin 2020, Veneto IGP Bianco

C521

Nový produkt

Angelin je plné a harmonické víno s výrazným projevem zralého ovoce, medu mandlí a kořenitých tónů z ušlechtilého dřeva. Výtečné k pokrmům z ryb a bílého masa nebo k výběru sýrů s ušlechtilou plísní. Ale můžeme si víno vychutnat i jen tak samotné.

Více informací

641 Kč s DPH

-5%

 675 Kč s DPH 

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
3 621 Kč Až do 162 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionVeneto
Barvavýrazná slámově žlutá
Vůněbohatá směs vůní - cítíme zralé broskve a tropické ovoce, med, mandle a křížaly
Chuťplné a harmonické víno, na patře cítíme zralé tropické ovoce, med, vanilku a kořenité tóny z ušlechtilého dřeva, víno má dlouhý konec
Biovíno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace
Obsah cukruPolosuché
Odrůdakupáž Garganega, Palava, Traminer a směs rezistentních hybridních odrůd
Ročník2020
Alkohol14.0%
Archivace5 - 8 roků
OceněníPrague Wine Trophy 2022: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold"
PříležitostVychutnání vína 'jen tak'
Jídlok předkrmům, těstovinám, výraznějším úpravám ryb, pokrmům bílého masa nebo výběru sýrů, nejlépe s ušlechtilou plísní

Více informací

Vinice

Hrozny pochází z několika vinic v městečku Tregnago, které se rozkládají na vrcholu kopců v nadmořské výšce od 400 do 420 metrů nad mořem. Půda zde je převážně vápencového původu – jedná se o bývalé mořské dno s usazeninami. Umístění vinic na vrcholu kopce také zajišťuje dobrou ventilaci, což má opět pozitivní vliv na zdraví hroznů a omezení nutnosti ochranných zásahů. Stáří keřů v se liší podle vinic od 10 do 15 roků, hustota keřů 9,000 hlav na hektar, ale s velice nízkou výtěžností. 

Výroba

Zelená sklizeň s redukcí hroznů probíhá v průběhu července, ruční sběr s výběrem hroznů pro další zpracování proběhl od konce září do poloviny října, podle odrůd. Sběr vyzrálých až přezrálých hroznů probíhá ručně do malých bedýnek a pro výrobu vína byly vybrány pouze nejlepší hrozny - první výběr proběhl na vinici a další ještě ve sklepě před zpracováním. Pro výrobu vína Angelin byly použity hrozny tradičních lokálních odrůd v kombinaci s rezistentními hybridními odrůdami. Všechny hrozny jsou před zpracováním 1 měsíc sušeny (metoda 'appassimento' používaná při výrobě vín Amarone a Recioto). Po rozemletí rozinek proběhla asi týden macerace za studena, fermentace už bez slupek proběhla v nerezovém tanku bez kontroly teploty po dobu 15 - 20 dnů podle odrůdy. Následuje scelení a krátké zrání v nerezovém tanku a následně v nových i použitých barrique soudcích z francouzského i amerického dubu po dobu zhruba 15 měsíců. Nakonec lahvování a ležení na lahvi několik měsíců, než bylo víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Oblast Valpolicella byla známá produkcí vína již v období antického Říma. Mezi tradiční bílé odrůdy paří Garganega, používané pro vína Custoza DOC nebo Soave DOC. Víno Angelin ale kvůli použití hroznů z odrůd nepovolených italským vinařským zákonem bylo poníženo na úroveň IGP. Kromě 'tradiční valpolicella' odrůdy Garganega jsou pro výrobu vína použity odrůdy Pálava a Traminer a také rezistentní hybridní odrůdy Fleurtai, Johanniter a Sauvignon Kretos. Všechny hrozny byly zpracovány metodou sušení na částečné rozinky pro zvýšení koncentrace cukrů a aromatických látek.

Produkce

Asi 7,000 lahví ročně.

Další ocenění

Vínařství Ca'dei Conti bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2022.

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne