Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka pro měsíc červen - výběr vín pro nadcházející letní dny

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka pro měsíc červen - výběr vín pro nadcházející letní dny
1. 6. 2017   

Vážení přátelé pěkných vín,


Začíná první letní měsíc a už máme za sebou tropické dny i první letní bouřky. Letně laděná bude i naše nabídka vín v červnovém výběru. A bude také pestrá jako jarní louka – ochutnáte tiché víno bílé, růžové i červené, víno perlivé i sekt. S naší sadou budete připraveni na každou příležitost, kterou Vám červen přinese.
J Užijte si příjemné chvíle s víny z naší nabídky!  

Kartón vín pro měsíc červen nabízíme za akční cenu 1495 Kč včetně DPH, 345 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1840 Kč. Druhý a každý další karton je za cenu 1445 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně.

A na jaká vína se můžete těšit konkrétně? Šumivé víno na začátek, když sekt z Itálie tak Prosecco:

Sgajo, Prosecco DOC Treviso (Extra Dry) z vinařství Perlage. Víno z organické produkce a vhodné pro vegany, které se hodí jako aperitiv případně jako společník k lehkým pokrmům středomořské kuchyně – výtečně doprovodí ryby a mořské plody, rizoto nebo zeleninové saláty. Víno bylo oceněno stříbrnou medailí na Mundus Vini 2017. Standardní cena 275 Kč.   

Z bílých vín jsem pro Vás vybral Salluvii 2015, Gavi DOCG z vinařství Castellari Bergaglio, specialisty na vína Gavi. Toto lehké víno – ‚základní‘ víno vinařství, ale již nesoucí označení DOCG – se prezentuje jemnou mineralitou a kombinací vůní lučních květů a citrusových plodů. Podobně jako předchozí Sgajo, doporučujeme Salluvii k pokrmům z ryb a mořských plodů nebo jako aperitiv. Standardní cena 255 Kč.

Caduceo 2015, Toscana IGT Bianco z vinařství Montemercurio. Koncentrované aromatické víno ze starých keřů, kupáž čtyř odrůd, ve které hraje prim Malvasia Bianca, a tato odrůda také předurčuje vlastnosti tohoto vína – plné víno s výrazně ovocnými projevy. Doporučujeme k úpravám bílého masa, pokrmům z ryb a mořských plodů a méně vyzrálým sýrům. Víno pochází z organické produkce. Standardní cena 385 Kč. 

Růžové víno La Vedova 2015, Piemonte DOC Rosato z vinařství Ivaldi Franco je vhodné pro horké letní dny, k přátelskému posezení (odtud i jméno vína - La Vedova znamená /veselá/ "Vdova") nebo k lehkým jídlům - k zeleninovým salátům, čerstvým sýrům nebo pokrmům z ryb a mořských plodů. Standardní cena 285 Kč. 

Červená vína ve výběru zastupuje La Tradizione 2014, Ruché di Castagnole Monferrato DOCG z vinařství Montalbera. Zajímavý příběh odrůdy Ruché a roli vinařství Montalbera v její záchraně jsem již několikrát zmínil. Vína Ruché vykazují charakter podobný bílým vínům – vzdáleně připomínají vína z odrůdy Tramín kořenný. Toto víno můžete pít jak při pokojové teplotě jako jiná červená vína nebo mírně podchlazená (vinař doporučuje 16-18ºC). Zkuste si víno nachladit na zhruba 15ºC, nalejte do sklenky a, jak se bude víno ve sklence zahřívat, postupně ochutnávejte a najděte si svoji optimální teplotu pití. Doporučujeme zvláště k těstovinám, drůbeži a lehkým úpravám masa nebo středně vyzrálým sýrům. Gambero Rosso: 2 skleničky (La Tradizione ročníku 2015 získalo 3 skleničky!). Standardní cena 375 Kč.

A na závěr sladká tečka – Ribota 2016, Moscato d’Asti DOCG z vinařství Boeri Alfonso. Perlivé víno s nižším obsahem alkoholu a vysokým obsahem zbytkového cukru, který však díky vyššímu obsahu kyselinek nedominuje v chuti a víno tak působí čerstvým a osvěžujícím dojmem. Výborné víno ke sladkým dezertům nebo pro pití 'jen tak' zvláště v letních dnech. Standardní cena 265 Kč. 

Zapřisáhlým odpůrcům vín s vyšším zbytkovým cukrem nabízím záměnu vína Ribota (i když nedoporučuji – zkuste víno při vhodné příležitosti sami nebo potěšte své přátele J) za víno Riva Moretta 2016, Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene DOCG (frizzante) z vinařství Perlage. Méně obvyklé zpracování vína Prosecco jako perlivé namísto běžného sektu. Tedy méně ‚bublinek‘ ale toto kompenzováno vyšší koncentrovanost chutí a vůní, hrozny pro toto víno pochází ze starých keřů. Podobně jako ostatní vína z produkce vinařství, pochází Riva Moretta z organické produkce a je vhodná pro vegany. Standardní cena 295 Kč.      

Pro nadcházející léto připomínám i naše tematické sady – Sada vín Gavi (di Gavi) a Sada vín rosé. Vyzkoušejte různé styly ‚stejných‘ vín a vyberte si svého favorita. Při objednávce s výběrem měsíce platí doprava zdarma a sleva 50 Kč na ‚druhý‘ kartón. 

 

Srdečně vás zdravím a přeji příjemné zážitky s pěknými víny, třeba s těmi z výše uvedené nabídky.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne