Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce - dvě sady vín pro chvíle letní pohody

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce - dvě sady vín pro chvíle letní pohody
1. 7. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,


Léto je tady! Čas prázdnin, dovolených, častějších víkendů na chatě či chalupě. Prostě více příležitostí k posezení s rodinou či přáteli, a pokud k takové příležitosti u Vás patří i láhev pěkného vína, tím lépe. Pro letní období jsem pro Vás připravil odpovídající výběr vín, jsou to dvě sady: tichá bílá vína ročníku 2019 a ‚bublinky‘ – podle svých preferencí si můžete objednat jednu z nich nebo třeba i obě dvě :-)

 

Karton vín pro měsíc červenec nabízíme za akční cenu

-        Sada tichá bílá vína ročníku 2019 za 1,375 Kč včetně DPH, 285 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,660 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,275 Kč.

-        Sada bublinky – šumivá a perlivá vína za 1,475 Kč včetně DPH, 295 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,770 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,375 Kč.

-        Pokud si objednáte obě sady, tichá vína i bublinky, bude cena 2,750 Kč včetně DPH

V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně.

 

Ve výběru měsíce července ‚sada tichých vín‘ se můžete těšit na tato vína:

Pinot Grigio delle Venezie DOC 2019. Rulandské šedé (Pinot Grigio) je jedna z mála globálních odrůd, která pronikla do italského vinařství. Lehké svěží víno, vhodné k rybám a mořským plodům nebo zeleninovým salátům.

Custoza DOC 2019, kupáž založená na lokálních odrůdách Garganega a Trebbiano doplněných menším množstvím Cortese (v Piemontu známá vína Gavi DOCG), Malvasia a Tocai, je lehké svěží víno, vhodné k výraznějším úpravám ryb a drůbeži. 

Soave DOC 2019, odrůdové víno z odrůdy Garganega, je elegantní aromatické víno, vhodné jk širokému spektru pokrmů - od polévek přes předkrmy, pokrmy z ryb, těstoviny až po tepelně upravenou zeleninu nebo pokrmy z vajec.

La Fornace 2019, Gavi DOCG. Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Víno La Fornace se vyznačuje jemnou kombinací květinových a ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k zeleninovým salátům, pokrmům z ryb a mořských plodů nebo čerstvým sýrům.

Grifone delle Roveri 2019, Gavi DOCG di Gavi. Špičkové víno z odrůdy Cortese, díky zrání na kvasničných kalech se víno Grifone delle Roveri vyznačuje výraznou směsí ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb, drůbeži nebo čerstvým sýrům. (ročník 2018: Zlatá medaile PWT 2020 a 3. místo v Grand testu vín Gavi DOCG di Gavi pořádaném časopisem Wine & Degustation, 2019)

Eremo Tuscolano 2019, Frascati Superiore DOCG.Vína Frascati patří do 'zlatého fondu' italského vinařství, kupáž odrůd typických pro oblast střední Itálie, Malvasia del Lazio, Malvasia di Candia, Trebbiano Toscana, Trebbiano Giallo a Bombino Bianco, se představuje kombinací květinových a citrusových vůní a chutí v harmonii s příjemnou kyselinkou a mineralitou ze sopečné půdy, ze které pochází hrozny použité k jeho výrobě. Víno je vhodné k široké paletě jídel - od předkrmů a polévek přes pokrmy z ryba korýšů, rizoto, těstoviny, salámy a studené nářezy až k lehkým úpravám masa - především drůbežího nebo telecího.

První tři vína pochází z produkce vinařství Scriani z oblasti Valpolicella (Veneto), další dvě z vinařství Bergaglio Cinzia z oblasti Gavi (Piemont) a poslední z vinařství Valle Vermiglia z předměstí Říma (Lazio).

 

Ve výběru měsíce července ‚sada bublinek‘ se můžete těšit na tato vína:

Boeri Brut, Vino Spumante z vinařství Boeri Alfonso. Sekt připravený metodou Charmat, cuvée z Chardonnay a Pinot Noir. Příjemné víno pro letní posezení a k lehčím pokrmům – zelenivým salátům nebo pokrmům z ryb a mořských plodů, více než povedená alternativa k vínům Prosecco J Ocenění: Velká zlatá medaile a titul Regionální šampión PWT 2020 (Nejlepší šumivé víno z Itálie, včetně vín Prosecco a Franciacorta).

Ribota 2019, Moscato d‘Asti DOCG z vinařství Boeri Alfonso. Ribota je perlivé víno z odrůdy Moscato s nižším obsahem alkoholu a vyšším zbytkovým cukrem, který však díky vyššímu obsahu kyselinek nedominuje v chuti a víno tak působí čerstvým a osvěžujícím dojmem. Výborné víno ke sladkým dezertům nebo pro pití 'jen tak' zvláště v letních dnech. Ocenění: Zlatá medaile PWT 2020. 

Brachetto d‘Acqui DOCG z vinařství Ivaldi Franco. Červený eqvivalent vína Ribota, opět perlivé víno (tentokrát z modré odrůdy Brachetto) s nižším obsahem alkoholu a vyšším zbytkovým cukrem, který však díky vyššímu obsahu kyselinek nedominuje v chuti a víno tak působí čerstvým a osvěžujícím dojmem. Namísto květinových vůní a chutí, se kterými se setkáme u bílého vína Moscato, zde převládají chutě a vůně červeního ovoce. Výborné víno ke sladkým dezertům nebo pro pití 'jen tak' zvláště v letních dnech. Ocenění: Zlatá medaile PWT 2020. 

Další tři vína budou vína Prosecco (odrůda Glera) z produkce bio(dynamického) vinařství Perlage:

Sgajo, Prosecco DOC Treviso patří do kategorie Extra Dry a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k rizotu nebo tepelně opravené zelenině a obecně je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Doporučujeme i jako aperitiv, nebo pro užití si vína ‘jen tak’.

Zharpí, Prosecco DOC Treviso patří do kategorie Brut a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z mořských plodů, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Doporučujeme i jako aperitiv, nebo pro užití si vína ‘jen tak’. 

Quorum, Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene DOCG patří do kategorie Extra Dry a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k těstovinám, pokrmům z ryb nebo tepelně opravené zelenině a obecně je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Doporučujeme i jako aperitiv, nebo pro užití si vína ‘jen tak’.

V sadě najdete dvě vína šumivá Brut, dvě vína šumivá Extra Dry a dvě vína perlivá s vysokým obsahem cukru. Pokud Vás vína ‚s vysokým obsahem zbytkového cuku‘ odrazují, nabízím možnost výměny: namísto vína Moscato a Brachetto dostanete další víno Sgajo a Zharpí. Napište do objednávky poznámku ‚nechci sladká vína‘ nebo v podobném duchu. Ale doporučuji Vám si objednat sadu v původním složení. Možná budete překvapeni projevem těchto vín. A pokud u Vás přesto neuspějí, alespoň jste pohlédli zase kousek za běžné obzory J Doporučení: otevřete sladká vína ve větší společnosti, dáte si po skleničce a uršitě se Vašem středu najde někdo, kdo si víno vychutná.

 

Ať Vám příjemné chvíle s víny z našeho výběru pomohou při užívání si letní pohody! Jak je u našich výběrů měsíce zvykem, pokud Vám některá vína zachutnají, máte možnost si tato vína doplnit do své domácí vinotéky systémem 5 + 1 zdarma. :-)

 

Přeji Vám příjemných zážitků ve společnosti pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky :-)

 

František Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne