Prohlédnuté produkty
Víno Reitemp se představuje plným...
R103
Nový produkt
Víno Reitemp se představuje plným tělem a výrazným ovocným charakterem v harmonii s obsahem kyselinek a tříslovin. Toto víno může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr, doporučujeme k výrazným úpravám masa. Výtečné je i 'jen tak' pro vychutnání si vína samotného. Také je vhodné i k další archivaci.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
6 | 404 Kč | Až do 427 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | intenzivní rubínově červená |
Vůně | bohatá směs ovocných vůní, převládají zralé švestky |
Chuť | víno plným tělem, na patře cítíme bohatou směs vyzrálých ovocných chutí až do džemových tónů v harmonii s příjemnými tříslovinami, víno má dlouhou dochuť |
Bio | Ano, bez filtrace a síření |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Barbera |
Ročník | 2017 |
Alkohol | 15.5% |
Archivace | 10 - 12 roků |
Příležitost | Vychutnání vína 'jen tak' |
Jídlo | vína Barbera jsou univerzální společník pro širokou paletu pokrmů - od úprav bílého masa přes těstoviny, rizoto, tepelně upravenou zeleninu až k po pokrmy z červeného masa; doporučujeme ke grilovaným steakům nebo výběru vyzrálých sýrů |
Vinice
Hrozny pochází z cru vinice Rocco v katastru obce Carpeneto, asi 10 km severně od města Ovada, v oblasti Alto Monferrato, což je nejjížnější/nejbližší úpatí Alp směrem ke Středozemnímu moři. Vinice se nachází na plateau ve výšce asi 270 metrů nad mořem, půda převážně písčito-vápenitá, stáří keřů je více než 60 roků (vysázena v roce 1955), hlavy jsou vedeny systémem Guyot, hustota keřů je 6,000 hlav na hektar.
Výroba
V polovině července probíhá zelená sklizeň s výraznou redukcí, ruční sběr s pečlivým výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl v polovině října. Spontánní fermentace proběhla ve středně velkém starém dubovém sudu s prodlouženou macerací na slupkách dobu více než dva týdnů. Také zrání proběhlo ve středně velkém starém sudu po dobu 36 měsíců, dále lahvování a ležení na lahvi po dobu alespoň 12 měsíců, než bylo víno připraveno na cestu k zákazníkovi. Víno nebylo filtrováno ani sířeno.
Zajímavost
Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont, touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu. Odrůda původně dávající vína nižší kvality pro každodenní pití, prodávané často bez lahvování, se v posledních dvou-třech desetiletích vypracovala na čelnou pozici mezi víny Piemontu. Barbera del Monferrato je elegantní víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, od drůbeže přes těstoviny a tepelně upravenou zeleninu až k pokrmům z červeného masa (až na výjimky, raději ne k těžkým omáčkám a zvěřině) nebo výběru sýrů na závěr.
Hrozny pro výrobu našeho vína Barbera, stejně jako pro všechna ostatní vína z vinařství Rocco di Carpeneto, byly pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě (ale bez oficiální certifikace) - u nás bychom toto vinařství zařadili mezi vinaře autentisty.
Přestože hrozny k výrobě vína Reitemp pochází z oblasti Barbera del Monferrato DOCG, je záměrně deklasifikováno, na základní úroveň Vino Rosso.
Jméno vína je odvozeno z místní verze piemontského dialektu a znamená "zvuk zvonů, které varují před příchodem bouře".
Produkce
Asi 1,500 lahví ročně.