Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce - výběr vín z rukou žen vinařek

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce - výběr vín z rukou žen vinařek
1. 3. 2018   

Vážení přátelé pěkných vín,


V uplynulém týdnu jsem si několikrát vzpomněl na trampskou píseň z mládí: „My čekali jaro, a zatím přišel mráz,…“ (pro úplnost: skupina Fešáci, píseň Jaro – abych náhodou svojí citací neporušil nějaké nařízení organizace OSA ;-) ). Po výjimečně mrazivém týdnu způsobeném tzv. „Beast from East“ – přílivem studeného vzduchu z Ruska v důsledku ‚poblázněné‘ cirkulace vzduchu okolo severního pólu, se většina z nás již těší na jaro, nebo alespoň poněkud mírnější závěr zimy. Tomu odpovídá i skladba naší březnové nabídky, tento měsíc se potěšíme čtyřmi červenými víny na ‚zahřátí u krbu‘ doplněnými dvěma bílými pro případné jarní dny. A protože v měsíci březnu oslavíme Mezinárodní den žen, připomeneme si tento svátek i březnovým výběrem měsíce – sada vín z rukou žen vinařek. Ženy činí náš život krásnější a příjemnější a dvojnásob si to uvědomíme se sklenkou jejich vína v ruce. JJJ Ve Vašem kartónu měsíce naleznete dvě rakouská vína z vinařství Judith Beck a čtyři italská vína, po jednom z vinařství Cantina Ariano, Goretti Vini, Rocco di Carpeneto a Villa Felice. Užijte si příjemné chvíle s víny z naší nabídky!  

Karton vín z rukou žen vinařek nabízíme za akční cenu 1,750 Kč včetně DPH, 360 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 2,210 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,650 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně.

Pro ženy mám ještě jednu nabídku k Vašemu svátku: pokud Vám můj výběr nevyhovuje, vyberte si libovolných šest vín z celé naší nabídky, na která Vám na faktuře udělíme slevu v symbolické výši 8.3%. Pokud si vyberete 12 a více vín, slevu navýšíme na 12%. A doprava zdarma je samozřejmostí.     

 

Ve výběru měsíce března se můžete těšit na tato vína:

Judith Beck - vinařství Judith Beck (Burgenland, Rakousko)

Heideboden 2015. BIO. Víno Heideboden je kupáž dvou tradičních odrůd středoevropského regionu: základ je má oblíbená odrůda Zweigeltrebe doplněná o menší množství Frankovky. Příjemné víno s ovocitým charakterem, třísloviny jsou v rovnováze s kyselinkou. Heideboden je univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je párování s pokrmy ze zvěřiny, výraznými úpravami červeného masa a talířem zralých sýrů. Též vhodné pro archivaci.

Weissburgunder 2016. BIO. Víno s plným tělem a pěknou strukturou z odrůdy Rulandské bílé. Doporučujeme párování s drůbeží nebo středně výraznými jídly jako jsou těstoviny, rizoto nebo grilovaná zelenina. Pitelné již nyní, ale podobně jako předchozí víno má také dobrý archivační potenciál.

Federica Ariano - vinařství Cantina Ariano (Apulie, Itálie)

Terra Quadra Rosso 2009, San Severo DOC Rosso. BIO. Toto víno z odrůdy Montepulciano tvoří vrchol produkce vinařství – jediné víno, které zraje v barikových soudcích z francouzského dubu. Doporučujeme k výrazným úpravám červeného masa - pečeným a kořeněným masům, nebo k vyzrálým sýrům. Regionální šampión a Zlatá medaile PWT 2016 (pouze půl bodu od zisku Velké zlaté medaile). Víno je na svém vrcholu, ale několik roků ještě v archivu vydrží J  

Sara Goretti - vinařství Goretti Vini (Umbrie, Itálie)

Pinot Grigio 2016, Umbria IGT. Přes rozmanitost a nespornou zajímavost lokálních italských odrůd je v současné době Pinot Grigio (Rulandské šedé) v zahraničí nejpopulárnějším 'italským' bílým vínem. Zde můžeme ochutnat typického zástupce italských pinotů - lehké, čerstvé víno s výrazným ovocitým charakterem vhodné především k zeleninovým salátům a lehkým pokrmům, ať už k rybě a mořským plodům nebo méně výrazným úpravám drůbeže. Případně pro přátelské posezení 'jen tak'. Nearchivujte a užijte si toto víno ‚právě teď‘ J

Lidia Carbonetti - vinařství Rocco di Carpeneto (Piemont, Itálie)

Reitemp 2014, Barbera del Monferrato DOCG Superiore. BIO. Mimořádné víno Barbera, hrozny pochází z tradiční ‚cru‘ vinice navíc ze starých keřů. Reitemp můžeme použít v náročné gastronomii, toto 'dospělé' víno můžeme párovat se širokým spektrem pokrmů - od těstovin, především s masovou náplní, přes pokrmy s použitím hub, úpravy červeného masa až po talíř s výběrem sýrů. Nebo si víno užijme 'jen tak při meditaci se sklenkou'. Toto víno má také dobrý archivační potenciál.

Renata Cellerino - vinařství Villa Felice (Piemont, Itálie)

Foglio 16  2011, Piemonte DOC Albarossa. Víno z odrůdy Albarossa, vyšlechtěné křížením dvou nejvýznamnějších odrůd Piemontu, z nichž si vzala do vínku to nejlepší: ve víně nalezneme nádhernou ovocitost vín Barbera i pěkné třísloviny charakteristické pro Nebbiolo. Doporučujeme k pokrmům z červeného masa a zvěřiny a k vyzrálým sýrům. Nebo samotné jako ‚zlatý hřeb večera‘. Výtečný potenciál pro další archivaci.

 

Přeji Vám příjemných zážitků ve společnosti dobrých lidí a pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky :-)

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne