Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce - výběr vín pro letní dny

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce - výběr vín pro letní dny
1. 7. 2018   

Vážení přátelé pěkných vín,


V červencovém výběru měsíce Vám přináším vína ze dvou vinařství, Boeri Alfonso a Cascina Ciapat di Bertello, lehká a v nejlepším slova smyslu jednoduchá vína – vhodná jako doplněk k Vašemu jídlu anebo k tomu vypít si na závěr dne pro potěšení lahvinku dobrého vína, ale ne komplexního a složitého, kde je třeba se postupně propíjet jednotlivými vrstvami. J Současně si připomeneme nejdůležitější odrůdy regionu Piemont: Barbera, Nebbiolo a Dolcetto v červených vínech a Arneis, Cortese a Favorita v bílých vínech. Věřím, že Vám tento výběr přijde vhod.                   

Červencový výběr vín (3 bílá a 3 červená) nabízíme za akční cenu 1,125 Kč včetně DPH, 240 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,365 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,025 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně. Užijte si příjemné chvíle s víny z naší nabídky!

 

Ve výběru měsíce června se můžete těšit na tato vína:

Boeri Alfonso

Barbera d’Asti DOCG 2016. Tato Barbera je základní víno vinařství, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena (ročník 2016 získal Velkou zlatou medaili na letošní soutěži Prague Wine Trophy!). Doporučujeme zvláště k těstovinám a lehkým úpravám masa.

Delicious 2017, Vino Bianco. Delicious je výraz používaný v piemontském dialektu pro 'něco krásné a delikátní'. Takové je i toto víno - jednoduché svěží víno vhodné především k jídlu. Dominantní odrůdou v této kupáži je odrůda Cortese, typická pro oblast Piemonte a známá především díky vínu Gavi DOCG, které se z odrůdy Cortese vyrábí. Doporučuji k pokrmům z ryb a mořských plodů nebo zeleninovým salátům. 

Cascina Ciapat di Bertello

Merisio 2017, Langhe DOC Dolcetto. Vína Dolcetto se obvykle pijí mladá a jsou oblíbená v gastronomii pro svoji ‚přizpůsobivost‘ k různým typům pokrmů – Merisio je univerzální lehké víno, které můžeme použít k předkrmům, zeleninovým polévkám, rizotu, teplým úpravám zeleniny, těstovinám nebo úpravám bílého masa.

Sarzori 2016, Langhe DOC Nebbiolo. Lehké příjemné víno přinášející svěží vůně čerstvého ovoce s nádechem květinových tónů. Z odrůdy Nebbiolo vznikají velká vína typu Barolo a Barbaresco, ale zde výběrem méně zralých hroznů a také prací ve sklepě – zrání proběhlo pouze v nerezovém tanku – vzniklo víno jiného charakteru. Doporučujeme k těstovinám, červenému masu nebo k středně vyzrálým sýrům. Vinař dokonce radí víno Sarzorí vychladit a pít jako rosé. Ale přiznám se, nezkoušel jsem. J Pokud někdo tuto možnost vyzkoušíte, dejte mi vědět, jaké byly Vaše dojmy.   

Pian Alto 2017, Roero Arneis DOCG. Roero Arneis je elegantní víno ze staré piemontské odrůdy Arneis, která byla dříve přidávána k vínům Barolo. Dnes představuje nádherná odrůdová vína. Roero Arneis můžeme pít od předkrmů přes těstoviny, pokrmy z ryb, např. z tuňáka, plodů moře a bílého masa až po studené úpravy červeného masa.

Rocca dei Fratti 2017, Langhe DOC Favorita. Favorita dává vína s květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s vyšší kyselinkou a květinovými tóny. Takové je i naše víno. Doporučujeme především k předkrmům a dále k těstovinám a pokrmům z ryb a mořských plodů, také vynikající jako aperitiv.

 

Přeji Vám mnoho příjemných zážitků ve společnosti dobrých lidí a pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky :-)

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne