Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce - Sada vín pro letní pohodu

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce - Sada vín pro letní pohodu
30. 6. 2019   

Vážení přátelé pěkných vín,


Léto nastoupilo s plnou silou, červnová vedra prověřila naši připravenost na nadcházející léto. Naštěstí podle předpovědí meteorologů to vypadá, že v červenci bude ‚léto jak se patří‘ – to jest pěkné léto s teplotami středoevropskými a nikoliv středomořskými nebo dokonce tropickými. Každopádně bude vhodná příležitost se věnovat vínům chlazeným, pro červencový výběr jsme pro Vás připravili sadu pěti bílých vín doplněných jedním růžovým. A jak je u našich výběrů měsíce zvykem, pokud Vám některá vína zachutnají,  máte možnost si doplnit do své domácí vinotéky systémem 5 + 1 zdarma.
J

O vína v sadě se podělilo několik vinařství – dvě vína pochází z portugalského regionu Alentejo, vinařství Monte Novo e Figueirinha, čtyři vína mají původ v Itálii, dle Vaší volby buď všechna z italského Piemontu (dvě vína z vinařství Bergaglio Cinzia a po jednom z vinařství Ivaldi Franco a Boeri Alfonso) nebo tři z Piemontu a jedno z Veneta (Perlage namísto Boeri Alfonso). Užijte si příjemné chvíle s víny z naší červencové nabídky!  

Karton oceněných vín pro měsíc červenec nabízíme za akční cenu 1,275 Kč včetně DPH, 245 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,520 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,175 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně.

 

Upozornění: sadu měsíce stejně tak jako ostatní vína z naší nabídky si můžete objednat v následujícím týdnu – vína objednaná do čtvrtku 4.7. odešleme ještě v pátek. Pak na dva týdny vyhlásíme ‚celozávodní dovolenou‘ a další objednávky budeme vyřizovat až od 22.7.

 

Ve výběru měsíce července se můžete těšit na tato vína:

Figueirinha Branco 2017, Vinho Regional Alentejano z vinařství Monte Novo e Figueirinha. Víno Figueiriha Branco je kupáž odrůd Chardonnay, Arinto a Verdelho. Výsledkem je elegantní, jemné víno s pikantní kyselinkou a komplexní vůní citrusových plodů a exotického ovoce. Figueirinha Branco je obzvláště vhodná k pokrmům z ryb a mořských plodů, těstovinám a čerstvým sýrům nebo také jako společník pro posezení s přáteli.

Interdito 2018, Vinho Verde DOC z vinařství Monte Novo e Figueirinha.  Bílé víno Interdito je ‚výlet‘ do oblasti Vinho Verde – výsledek spolupráce s partnerským vinařstvím z tamní oblasti. Lehké (pouhých 11% alkoholu), příjemné víno s pikantní kyselinkou, výraznou mineralitou a příjemným ovocným aroma. Víno je vhodné k zeleninovým salátům, pokrmům z ryb a mořských plodů, čerstvým sýrům nebo jako společník pro posezení s přáteli. 

La Fornace 2018, Gavi DOCG z vinařství Bergaglio Cinzia. Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Víno La Fornace se vyznačuje jemnou kombinací květinových a ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.

Grifone delle Roveri 2018, Gavi DOCG di Gavi z vinařství Bergaglio Cinzia. ‚Vyšší‘ verze vína Gavi z tohoto vinařství. Díky zrání na kvasničných kalech se víno Grifone delle Roveri vyznačuje výraznými směsí ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb a drůbeže nebo čerstvým sýrům.  

La Vedova 2018, Piemonte DOC Rosato z vinařství Ivaldi Franco. Růžové víno La Vedova (/veselá/ "Vdova") je kupáž z odrůd Dolcetto a Freisa vhodná pro horké letní dny, k přátelskému posezení nebo k lehkým jídlům - k zeleninovým salátům, čerstvým sýrům nebo pokrmům z ryb a mořských plodů.

Ribota 2018, Moscato d‘Asti DOCG z vinařství Boeri Alfonso. Ribota je perlivé víno z odrůdy Moscato s nižším obsahem alkoholu a vyšším zbytkovým cukrem, který však díky vyššímu obsahu kyselinek nedominuje v chuti a víno tak působí čerstvým a osvěžujícím dojmem. Výborné víno ke sladkým dezertům nebo pro pití 'jen tak' zvláště v letních dnech. 

Pokud nemáte zájem o víno Ribota (doporučujeme jej vyzkoušet, možná budete překvapeni), můžeme je nahradit vínem Prosecco:

Zharpi, Prosecco DOC Treviso z vinařství Perlage. Víno Zharpí patří do kategorie Brut a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z mořských plodů, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni.

 

Přeji Vám příjemných zážitků ve společnosti dobrých lidí a pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky J

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne