Kategorie

Slevy

Výsledky 2. kola soutěže Prague Wine Trophy 2017

 (0)    0

Výsledky 2. kola soutěže Prague Wine Trophy 2017
13. 7. 2017   

Vážení přátelé pěkných vín,

Rád bych se s Vámi podělil o aktuální informaci o výsledcích soutěže Prague Wine Trophy 2017. V aktuálním 2. kole byly povětšinou kategorie, které se nepřekrývají s nabídkou našich vín. Výjimku tvoří dvě kategorie, v kterých jsme měli zastoupení: Chardonnay a nově i Rulandské bílé. Vzhledem k nižší účasti je tentokrát i ‚výsledková listina‘ kratší -  2 naše vína získala Zlatou medaili, jednu dokonce podepřenou titulem Regionální šampión!    

A zde jsou naše úspěšná vína:

Bevión Selezione 2014 (Piemonte DOC Chardonnay)‚ vinařství Boeri Alfonso byla porotou oceněna 87 body a získala Zlatou medaili a titul Regionální šampión (nejlepší Chardonnay z Itálie). Elegantní, plné víno ze starých keřů, které zrálo v novém barrique soudku, stylově spíše francouzské než italské. Na ochutnávkách pravidelně vzbuzuje emoce kvůli výraznému vlivu dřeva – někteří návštěvníci je téměř adorují, jiní je stejnou vervou zatracují, málokoho však nechá lhostejným. Rád bych věděl, jak na tom byla odborná porota soutěže, zda byl její názor víceméně jednotný nebo je výsledné hodnocení aritmetickým průměrem různých hodnocení typu „nebe“ – „peklo“ J Pozor - v ročníku 2014 vyzrálo do 14.5% alkoholu! ;-)     

Weissburgunder 2015 (jakostní víno, BIO) z vinařství Judith Beck. Stále ještě mladistvé čerstvé víno, které má i archivační potenciál. Porota soutěže toto víno ohodnotila Zlatou medailí za 86 bodů a titulem Prague Gold. Na rozdíl od předchozího Chardonnay se jedné spíše o subtilní víno s 12.5% alkoholu. Pokud zvažujete možnost pořídit si tuto Rulandu do své vinotéky, připomínám, že aktuálně nabízíme slevu 10% na všechna vína Judith Beck (platí do konce července nebo vyprodání zásob).  

   

Co dodat? Těšme se na 3. kolo soutěže, které přijde hned po prázdninách, kde je opět několik kategorií, které nás zajímají (např. Nebbiolo nebo červená odrůdová vína) :-) Držte nám a našim vínům palce! 

 

Srdečně vás zdravím a přeji krásné léto a příjemné zážitky s pěknými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne