Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Sleva! Parcella 563 2020, Barbera d'Asti DOCG Superiore

Parcella 563 2020, Barbera d'Asti DOCG Superiore

C605

Nový produkt

Parcella 563 je elegantní víno, které je vhodné pro párování s téměř jakýmkoliv jídlem - od rizota nebo těstovin přes pokrmy z bílého masa až po úpravy červeného masa a zvěřiny nebo výběru vyzrálých sýrů na závěr. Ale nejlépe si je užijeme samotné při výjimečné příležitosti. Vhodné též k několikaleté archivaci.

Více informací

620 Kč s DPH

-75 Kč

 695 Kč s DPH 

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvatemně rubínově červená
Vůněintenzivní bohatá směs vůní s převládajícím aroma zralého ovoce a kořenitých tónů
Chuťvíno má plné tělo, na patře cítíme třísloviny v kombinaci s výraznou chutí zralého ovoce až k džemovým tónům a kořenitými tóny z ušlechtilého dřeva, víno má dlouhé trvání
Biovíno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace
Obsah cukruSuché
OdrůdaBarbera
Ročník2020
Alkohol15.0%
Archivace10 - 12 roků
PříležitostSpolečník pro 'velkou příležitost'
JídloBarbera je univerzální víno k širokému spektru pokrmů - od těstovin přes rizoto, grilovanou zeleninou, pokrmy z bílého i červeného masa (ne těžké omáčky) a také zvěřinu až po talíř vyzrálých sýrů na závěr

Více informací

Vinice

Vinice Bricco Pizzo v městečku Cioccaro di Penango, oblast Monferrato, číslo parcely 563; svah s jižní až jihozápadní orientací, stáří keřů asi 35 roků; půda hlinitá s příměsí písku (30%) a jílu (15%) se středně vysokým obsahem vápence. 

Výroba

V polovině července probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl na přelomu září a října. Fermentace proběhla v nerezovém tanku při kontrolované teplotě 26C po dobu 15 dnů, celou dobu na slupkách. V nerezovém tanku proběhla také jablečno-mléčná fermentace. Zrání proběhlo v 500 lt sudech (tzv. "tonneaux") z francouzského dubu po dobu 12 měsíců, dále láhvování a ležení na lahvi po dobu alespoň 12 měsíců, než bylo víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont, touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu a kvalitativně se v posledních dvou-třech desetiletích vypracovala na čelnou pozici mezi víny Piemontu. Proto se víno z odrůdy Barbera právem stalo součástí  součástí projektu I PARCELLARI představující vína z typických odrůd Piemontu s důrazem na původ hroznů, který vznikl na popud sommeliéra a négocianta Davide Canina ve spolupráci s vybranými vinaři v centrální části Piemontu. Název vína, podobně jako všechny ostatní vína tohoto projektu, je odvozen od označení viniční trati v katastrálních dokumentech. K výrobě vína Parcella 563 jsou používány hrozny z nejlepších poloh vinice a prochází dvojím výběrem - na vinici a ještě před zpracováním ve sklepě. Výtečné víno k výjimečným příležitostem. Parcella 563 je nádherné víno s plným tělem a pěknou strukturou vhodné jako společník k významné příležitosti, zamyšlení s vínem nebo ke špičkové gastronomii, párování s jídlem je vhodné pro široké spektrum pokrmů jak je u vín Barbera běžné. 

Produkce

Asi 1,600 lahví ročně.

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne