Prohlédnuté produkty

Slevy

Sleva! La Marescialla 2015, Barbera d'Asti DOCG Superiore

La Marescialla 2016, Barbera d'Asti DOCG Superiore

P404

Nový produkt

La Marescialla představuje vrchol produkce vinařství. Víno s plným tělem a pěknou strukturou z 'cru' vinice, vhodný společník pro velkou příležitost nebo pro špičkovou gastronomii. Vhodné též k několikaleté archivaci.

Více informací

522 Kč s DPH

-6%

 555 Kč s DPH 

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvaintenzivní rubínově červená s fialovými záblesky
Vůněintenzivní kombinace vůní kandovaného ovoce, tabáku, kakaa, karamelu, vanilky a koření
Chuťplné víno s pěknou strukturou, harmonické, na patře cítíme sametový dotyk zralého ovoce, džemu a kompotového ovoce, karamel, vanilku a koření z ušlechtilého ovoce, víno má dlouhý závěr
Biovíno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace
Obsah cukruSuché
OdrůdaBarbera
Ročník2016
Alkohol15.0%
Archivace10 - 12 roků
PříležitostVychutnání vína 'jen tak'
Jídlouniverzální víno k širokému spektru pokrmů - od těstovin přes tepelně upravenou zeleninu až po úpravy červeného masa (i s omáčkami) a výběr sýrů na závěr

Více informací

Vinice

'Cru' vinice La Marescialla v katastru Agliano Terme, stáří keřů od 50 do 65 roků, půda převážně jílovitá, svah s orientací jihovýchodní

Výroba

Na přelomu července a srpna probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl na konci září. Fermentace probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě po dobu 15 dnů, celou dobu na slupkách. Jablečno-mléčná fermentace proběhla v prosinci a následuje zrání po dobu 11 měsíců s častým pumpováním v barrique soudcích z francouzského dubu, směs nových a použitých. Následuje harmonizace v nerezovém tanku po dobu 3 měsíců, lahvování a ležení na lahvi po dobu alespoň 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont, touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu. Odrůda původně dávající vína nižší kvality pro každodenní pití, prodávané často bez lahvování, se v posledních dvou-třech desetiletích vypracovala na čelnou pozici mezi víny Piemontu. La Marescialla je nádherné víno s plným tělem a pěknou strukturou vhodné jako společník k významné příležitosti, zamyšlení s vínem nebo ke špičkové gastronomii, párování s jídlem je vhodné pro široké spektrum pokrmů jak je u vín Barbera běžné. 

Produkce

Asi 9,000 lahví ročně.

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne