Prohlédnuté produkty
Víno Otreval, Prosecco Superiore...
T106
Nový produkt
Víno Otreval, Prosecco Superiore kategorie Brut Zero se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z ryb a mořských plodů. Báječné při užití si vína ‘jen tak’, obzvláště pro milovníky skutečně suchých sektů.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Země původu | Itálie |
Region | Veneto |
Barva | světle slámově žlutá |
Vůně | jemná ovocná, cítíme hlavně citrusové plody v kombinaci s vůní květů |
Chuť | má delší trvání, na patře cítíme perlení a příjemnou kyselinku v kombinaci se zelenými jablíčky |
Obsah cukru | Brut Zero |
Odrůda | Glera |
Alkohol | 12.0% |
Archivace | 3 – 5 roků |
Ocenění | Gambero Rosso: 2 skleničky |
Příležitost | Vychutnání vína 'jen tak' |
Jídlo | k pokrmům z ryb a mořských plodů, jako aperitiv |
Vinice
Hrozny pochází z vinice Rive di Guia, která se nachází v katastru obce Valdobbiadene. Strmý svah s jižní expozicí v nadmořské výšce mezi 300 - 350 m. n m., půda je převážně jílovitá na vápencovém podloží - bývalé mořské dno. Réva je vedena v dvojitém závěsu, stáří keřů je od asi 15 roků, průběžně doplňovaných mladší výsadbou.
Výroba
V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl na začátku října. Po jemném lisování proběhla fermentace s použitím vybraných kvasinek při kontrolované teplotě 18C a zrání na kvasničních kalech po dobu 3 měsíců, obojí v nerezovém tanku. Druhotná fermentace proběhla metodou Charmat také v nerezovém tanku při kontrolované teplotě 18C a pod tlakem. Po láhvování a několikaměsíčním ležení bylo víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Prosecco je fenomén posledního desetiletí, žádný další typ vína nezaznamenal tak prudký nárůst obliby. Přinášíme Vám víno Prosecco Superiore z vinařství La Tordera, jejichž vinice se nachází v katastru města Valdobbiadene, jednom ze dvou center oblasti, ve které vznikají ta nejkvalitnější vína Prosecco DOCG.
Název vína je odvozen od jména viniční trati, ze které pochází hrozny pro výrobu tohoto vína.
Víno Otreval je Prosecco Superiore kategorie Brut Zero, tedy zcela bez zbytkového cukru, a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z ryb a mořských plodů. A také jen tak pro milovníky velmi suchých sektů.
Další ocenění
James Suckling: 89 bodů
Wine Enhusiast: 89 bodů
Merum: 3 srdce