Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce - Sada vín pro Vaše chvíle pohody

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce - Sada vín pro Vaše chvíle pohody
2. 6. 2019   

Vážení přátelé pěkných vín,


I pro červnový výběr jsme pro Vás připravili sadu tří bílých a tří červených vín, jako tomu bylo v minulém měsíci. Zatím to podle předpovědí počasí vypadá, že i v červnu budou jak dny plné sluníčka zvoucí k pití bílých vín, tak i chladnější dny kdy budou vhodnější vína červená. Všechna vína v červnové sadě jsou vína odrůdová, některá vína jsou z odrůd méně známých – naskýtá se dobrá příležitost tyto nové odrůdy ochutnat. A jak je u našich výběrů měsíce zvykem, pokud Vám některá vína zachutnají,  máte možnost si doplnit do své domácí vinotéky systémem 5 + 1 zdarma. :-)

O vína v sadě se rovným dílem podělila dvě vinařství – Judith Beck z rakouského Burgenlandu a Il Verro z jihoitalského regionu Kampánie. Všechna vína jsou ‚bio‘ – tedy z hroznů vypěstovaných v souladu s pravidly ekologického zemědělství. Užijte si příjemné chvíle s víny z naší červnové nabídky!  

Karton oceněných vín pro měsíc červen nabízíme za akční cenu 1,595 Kč včetně DPH, 340 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,935 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,495 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně.

 

Ve výběru měsíce června se můžete těšit na tato vína:

Judith Beck, sympatická vinařka, která v městě Gols a jeho okolí pěstuje a vyrábí víno z odrůd typických pro náš středoevropský region – Zweigeltrebe, Frankovka, Svatovavřinecké, Neuburger, Muškát – a také z Burgundských odrůd - Rulandské bílé a R. modré. Vše v bio kvalitě již od roku 2004. Do našeho výběru jsem zařadil:

Blaufrankisch 2017. Frankovka dává vína s vyšší kyselinkou a znatelnými tříslovinami. Naše frankovka je čerstvé, příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', i když má potenciál pro několikaletou archivaci. Univerzální víno vhodné k většině pokrmů, ale výborné je především k pokrmům z červeného i bílého masa, těstovinám a sýrům.

Neuburger 2018. Mladé čerstvé víno z odrůdy Neuburské, které je výtečné již teď a také má dobrý archivační potenciál. Doporučujeme párování s pokrmy z ryb a drůbeže nebo středně výraznými jídly jako jsou těstoviny, rizoto nebo grilovaná zelenina.

Weissburgunder 2018. Další čerstvé víno, které jsme od Judith Beck dovezli minulý měsíc, zde z odrůdy Rulandské bílé. Víno s pěknou strukturou, celou dobu zrání leželo na kvasničních kalech. Doporučujeme podobné párování s jídlem jako u předchozího vína – od zeleninových salátů přes pokrmy z ryb a bílého masa nebo středně výraznými jídly jako jsou těstoviny, rizoto nebo grilovaná zelenina.

Il Verro, relativně mladé vinařství, splněný sen bývalého manažera, který se věnoval pěstování a výrobě vína jako hobby již od svého mládí. Vinařství pěstuje výhradně autochtonní odrůdy (typické pro daný region a mimo tento region se prakticky nevyskytující), jejichž původ sahá až do období antického Říma. Celá produkce je certifikována jako bio právě od ročníku 2017. V našem výběru najdete dvě červená a jedno bílé víno:  

Lautonis 2017 (Terre di Volturno IGP Casavecchia). Víno Lautonis ze staré místní odrůdy Casavecchia, která dává ovocitá vína se středně plným tělem a pěknými tříslovinami. Výtečné k pokrmům středomořské kuchyně - těstovinám, pizze, lehčím úpravám červeného masa, nebo středně vyzrálým sýrům. Víno má dobrý potenciál k archivaci.

Pallagrello Nero 2017 (Terre di Volturno IGP Pallagrello Nero). Víno Palagrello Nero je vyrobeno ze stejnojmenné staré místní odrůdy, která dává elegantní vína s plným tělem a příjemnými tříslovinami. Výtečné k pokrmům středomořské kuchyně - těstovinám, drůbeži a úpravám červeného masa, s výjimkou těžkých omáček. A samozřejmě k výběru lehčích až středně vyzrálých sýrů.

Verginiano 2018 (Terre di Volturno IGP Pallagrello Bianco). Víno Verginiano ze staré místní odrůdy Pallagrello Bianco, která dává výrazná aromatická vína s plným tělem a méně výraznou kyselinkou. Výtečné k rybám, pizze, tepelně upravené zelenině nebo čerstvým sýrům. 

 

Přeji Vám příjemných zážitků ve společnosti dobrých lidí a pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky :-)

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne