Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: vína z antické doby - Il Verro z jihoitalské Kampanie

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: vína z antické doby - Il Verro z jihoitalské Kampanie
23. 5. 2019   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

V rychlém sledu další informace o nových vínech v naší nabídce. Dnes přijela paleta s víny až z jihu Itálie: vinařství Il Verro z regionu Kampánie (nachází se asi 60 km severně od Neapole). Jméno vinařství je odvozeno z historie, kdy údolí Volturno, v němž se vinařství nachází, bylo královskou honitbou známou především divokými prasaty („il verro“ = „kanec“). Podle názvu údolí Volturno je také stanovena denominace pro vína z lokálních odrůd: Terre del Volturno IGP. Vinařství Il Verro produkuje bílá i červená vína pouze z tradičních lokálních odrůd Casavecchia („casa vecchia“ = „starý dům“), Coda di Pecora (= „ocas ovce“), Pallagrello Bianco a Pallagrello Nero („palagrello“ = „malé kuličky“, bílé a černé). Tyto odrůdy nalezneme pouze v oblasti údolí Volturno, a vína z těchto odrůd pěstuje počet vinařů ‚spočítatelný na prstech obou rukou‘. Celková výměra farmy je asi 14 hektarů, z toho 10 hektarů zabírají lesy, olivovníkové háje a sady s ořechy a třešněmi, a 4 hektary zabírají vinice, které se nachází převážně na sopečných půdách. Produkce vinařství díky zaměření na produkci vysoce kvalitních vín dosahuje pouhých 20,000 láhví ročně, vše v režimu organické produkce (certifikováno od ročníku 2017).

 

Z produkce vinařství jsme pro Vás přivezli čtyři odrůdová vína:

dvě bílá ročníku 2018, po jednom z odrůdy Coda di Pecora – Sheep 2018 (název „sheep“ anglicky = „pecora“ italsky = „ovce“) a Pallagrello Bianco – Verginiano 2018 (jméno vína je odvozeno od názvu poustevny, která se nacházela nedaleko vinařství)

a dvě červená ročníku 2017, po jednom z odrůdy Casavecchia – Lautonis 2017 (u vína Lautonis máme ještě menší zásobu vín ročníku 2016, pokud máte zájem o sledování vývoje vína) a Pallagrello Nero – Pallagrello Nero 2017. Všechna čtyři vína spadají do denominace Terre del Volturno IGP.

 

Všechna vína jsou nově certifikována jako BIO. Věřím, Vám tato vína z málo známých a v minulosti téměř zaniklých odrůd budou pro Vás zajímavým zpestřením v poznávání vinařské Itálie.

 

Jako obvykle, nabízím pro výše uvedená vína nabízím ‘zaváděcí’ slevu 6% a při objednávce 12 nebo více láhví (může být i libovolná kombinace vín aktuálně dovezených) dokonce slevu 10% ze standardních cen. Sleva do 10% Vám bude odečtena na faktuře, platí 15. 6. (nebo do vyprodání zásob J).  

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne