Prohlédnuté produkty
Víno Sgajo patří do kategorie Extra...
P208
Nový produkt
Víno Sgajo patří do kategorie Extra Dry a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k rizotu, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Doporučujeme i jako aperitiv, nebo pro užití si vína ‘jen tak’.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Země původu | Itálie |
Region | Veneto |
Barva | světle slámově žlutá s trvalým perlením |
Vůně | ovocná s převahou vůně jablek, meruněk a tropického ovoce |
Chuť | čerstvá s dlouhým trváním, na patře cítíme i hrušky |
Bio | Ano, vhodné i pro vegany |
Obsah cukru | Extra Dry |
Odrůda | Glera |
Alkohol | 11.0% |
Archivace | 1 - 2 roky |
Ocenění | Další ocenění - viz popis vína |
Příležitost | Vychutnání vína 'jen tak' |
Vinice
vybrané vinice se nachází v nadmořské výšce asi 200-250 m. n m. s převážně jižní a jihovýchodní expozicí, stáří keřů v rozmezí 6-15 roků
Výroba
V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování probíhá v polovině září. Následuje klasické zpracování moštu pro bílá vína, druhotná fermentace probíhá v nerezovém tanku (metoda Charmat) po delší dobu (až 6 měsíců). Po nalahvování je víno ihned připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Prosecco je fenomén posledního desetiletí, žádný další typ vína nezaznamenal tak prudký nárůst obliby. Přinášíme Vám Prosecco z prestižního vinařství Perlage, které se nachází přesně ve středu oblasti, ve které vznikají ta nejkvalitnější vína Prosecco DOCG, vymezené městy Conegliano a Valdobbiadene. Víno Sgajo patří do kategorie Extra Dry a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k rizotu, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Podobně jako ostatní vína z produkce vinařství splňuje i toto víno certifikaci BIO a je navíc díky použité technologii výroby vhodné i pro vegany.
Další ocenění
Mundus Wini BioFach 2017: Stříbrná medaile pro víno předchozího ročníku