Kategorie

Slevy

Vinařství Počet vinařství: 49

na stránku
Zobrazeno 31 – 49 z 49 položek
  • Montalbera

    Vinařství Montalbera se silně angažuje v programu za záchranu odrůdy Ruché, v minulosti oblíbené, která v druhé polovině minulého století téměř vymizela. Kromě vín Ruché doporučujeme Vaší pozornosti i výtečná vína z odrůdy Barbera a Viognier. 

  • Monte Novo e Figueirinha

    Společnost Monte Novo e Figueirinha produkuje vína odrůdová i kupáže, ve kterých zpravidla kombinuje vína z lokálních odrůd s některou z globálních odrůd. Doporučujeme především vína z odrůdy Touriga Nacional, 'rodinného stříbra' portugalského vinařství.

  • Montemaggio

    Vinařství Montemaggio najdeme ve vinařské obci Radda in Chianti v regionu Toskánsko. Radda in Chianti tvoří společně s 9 dalšími vinařskými obcemi historickou oblast Chianti, v současnosti tzv. ‚Chianti Classico‘, což určuje i hlavní produkci vinařství – vína založená na odrůdě Sangiovese. Srdcem a mozkem vinařství jsou dvě mladé dámy – Valeria a Ilaria, kterým pomáhá tým 6 spolupracovníků.  

  • Montemercurio

    Vinařství Montemercurio se nachází v historickém městě Montepulciano, a jeho počátky spadají do 60. let minulého století, kdy dědeček současných majitelů osadil první vinice. Všechny práce ve vinařství probíhají ve shodě s principy šetrného zacházení s přírodou a část produkce je dokonce certifikována jako organická.

  • Moser Sepp

    Vinařství Sepp Moser sídlí v městečku Rohrendorf bei Krems v regionu Kremstal. Další vinice obhospodařuje u Nesiderského jezera v regionu Burgenland. Vinařství produkuje vína jak z tradičních rakouských (především Zweigelt a Veltlínské zelené) tak i mezinárodních (Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Rulandské modré) odrůd. Více informací na webových stránkách www.sepp-moser.at.

  • Paglia, Cantina di

    Rodinné vinařství Cantina di Paglia najdeme v známém vinařském městečku Offida na jihu regionu Marché ve střední Itálii. Historie vinařství je teprve na počátku – vinařství založili manželé Francesco a Sonia Di Ruscio v roce 2018. V současné době vinařství Cantina di Paglia obhospodařuje 14 hektarů půdy s vinicemi, olivovými háji i poli pro zemědělskou produkci. Všechna půda je obdělávána v (necertifikovaném) organickém režimu. Na vinicích najdeme typické odrůdy střední Itílie: Montepulciano a Sangiovese v modrých odrůdách a Passerina a Pecorino v bílých odrůdách.

  • Pavia Agostino

    Rodinné vinařství Agostino Pavia najdeme v městečku Agliano Terme na rozhraní pod-oblastí Asti a Monferrato, které patří mezi nejznámější vinařské obce s terrire vhodným k pěstování odrůdy Barbera. Rodina Pavia – Agostino se svými dvěma syny Giuseppe a Mauro – obhospodařuje asi 10 hektarů vinic, z nichž drtivá většina je osázena odrůdou Barbera. Menší plocha je osázena odrůdami Albarossa, Dolcetto, Grignolino a Syrah. Celková roční produkce vinařství je asi 100,000 láhví.

  • Perlage

    Vinařství Perlage produkuje všechna vína v režimu BIO, některá dokonce v biodynamickém režimu a vhodná pro vegany. Většinu produkce tvoří vína Prosecco doplěná tichými víny často produkovanými ve spolupráci s jinými vinařstvími.

  • Piantate Lunghe

    Vinařství Piantate Lunghe najdeme v městečku Candia, v podstatě předměstíAncony, hlavního města provincie Marche. Vinařství vzniklo spojením dvou rodinných vinařství – Giustini a Mazzoni – v roce 2004, ale kořeny vinařské tradice obou rodin sahají hlouběji do historie. V současné době vinařství Piantate Lunghe obhospodařuje asi 12 hektarů vinic, osázených především modrou odrůdou Montepulciano a v menší míře i Sangiovese a dalšími lokálními odrůdami.

  • Plani Arche

    Rodinné vinařství Plani Arche najdeme ve vinařské obci Sant‘Enea v centrální části regionu Umbria (Umbrie leží jihovýchodně od Toskánska). Celá produkce vinařství je organicky certifikovaná a najdeme v ní vína z typických odrůd střední Itálie – Grechetto a Trebbiano v bílých odrůdách a Sagrantino a Sangiovese v modrých odrůdách. O práci ve vinařství se dělí manželé Elena a Roberto di Filippo, oba pocházející z rodin s dlouhou vinařskou tradicí.  

  • Poggio Giuseppe Paolo

    Z nabídky vinařství Poggio Giuseppe Paolo jsme pro Vás vybrali vína z odrůd typických pro produkční oblast Colli Tortonesi - Croatina a Timorasso, doplněná výtečným vínem Barbera školeným ve velkém dubovém sudu.

  • Radica, Vigneti

    Vinařství Vigneti Radica najdeme v městečku Tollo v regionu Abruzzo, asi 15 km jižně od města Pescara. Historie vinařství sahá do 50. let minulého století, kdy Rocco Radica zakoupil první vinice v městečku Tollo. Původně vinařství dodávalo hrozny do vinařského družstva, od roku 2009 vyrábí vlastní vína v nově postaveném sklepě. V současné době vinařství Radica obhospodařuje asi 21 hektarů vinic, osázených modrou odrůdou Montepulciano a bílými odrůdami Pecorino, Trebbiano, Passerina, Pinot Grigio a Chardonnay. Roční produkce je asi 150,000 láhví vína produkovaných v režimu integrované produkce.

  • Reinfeld Martin

    Rodinné vinařství Weingut Martin Reinfeld najdeme v městečku Schutzen am Gebirge ve vinařském regionu Burgenland. Martin Reinfeld, pokračovatel dlouhé tradice rodiny vinařů, vede vinařství od roku 2005. Martin pěstuje víno na celkem 14 hektarech, vinařství není ‘bio’ certifikované, ale Martin se snaží při práci na vinici postupovat v souladu přírodními cykly a zachováním přírodního charakteru vína.

  • Rocco di Carpeneto

    Vinařství Rocco di Carpeneto se nachází v oblasti Alto Monferrato v  jihovýchodní části Piemontu. Na zhruba 12 ha vinic se zaměřuje na produkci tradičních piemontských odrůd – Dolcetto, které je v oblasti Ovada dominantní, Barbera, Albarossa, Nebbiolo a z bílých odrůd Cortese). Na vinicích i ve sklepě se pracuje přísně v souladu s principy šetrného přístupu k přírodě, od roku 2012 jsou vinice oficiálně ‚organicky certifikované‘. Dá se říci, že vinařství můžeme zařadit mezi vinaře Autentisty.

  • Sasa Antonio

    Antonio "Tony" Sasa je renezanční člověk 21. století - vinotékař, obchodník, vinař, restauratér, konzultant,.. Díky tomu - a také díky tomu, že Tony je osobní přítel Giorgio Bori - máme možnost nabídnout našim zákazníkům výběr vín z nejlepších poloh Itálie - od Amarone přes Brunello až po Etna Rosso. Antonio Sasa je držitelem ocenění 'pětihvězdičkové vinařství' soutěže Prague Wine Trophy.

  • Scriani

    Vinařství Scriani, které již po řadu generací patří rodině Cottini, najdeme v městečku Fumane v oblasti Valpolicella Classico (východně od jižního cípu jezera Lago di Garda - vinařský region Veneto). Těžiště produkce spočívá ve vínech Valpolicella včetně Amarone, Recioto a Ripasso, ale najdeme zde i bílá vína Custoza, Lugana a Soave z typických lokálních odrůd Garganega, Trebbiano a také Pinot Grigio.  

  • Spolert

    Rodinné vinařství Spolert najdeme v městečku Prepotto v regionu Furlánsko (Friuli-Venezia Giulia), asi 10 km východně od města Udine – v podstatě leží přímo na hranici Itálie a Slovinska na spojnici měst Udine a Ljubljana. Počátek vinařství Spolert spadá do roku 2017, kdy manželé Riccardo a Faten Caliari převzali existující vinařství. Aktuálně vinařství Spolert obhospodařuje asi 8 hektarů vinic, na kterých hospodaří podle zásad organické produkce. Na vinicích najdeme především lokální odrůdy, které odráží charakter regionu. Produkce vinařství je asi 25,000 láhví ročně.

  • Valle Vermiglia

    Rodinné vinařství Azienda Agricola Valle Vermiglia rodiny Massini najdeme v historickém městě Frascati, dnes je součástí velkého Říma. V oblasti Frascati byla réva pěstována již v před-antické době. Vinařství v současné době řídí Mario Masini, kterému pomáhá manželka Lorenza i nastupující generace. Vinařství pěstuje révu na 8 hektarech, ze kterých produkuje jediné víno – Eremo Tuscolano (Frascati Superiore DOCG), produkce je asi 40,000 láhví ročně.

  • Vengore, Cascina

    Rodinné vinařství Cascina Vengore najdeme na okraji vinařské obce Cisterna d’Asti v produkční oblasti Terre Alfieri DOCG v centrálním Piemontu. Celá produkce vinařství je organická a najdeme v ní vína ze dvou hlavních modrých odrůd regionu Piemont – Barbera a Nebbiolo a z bílé odrůdy Arneis, nazývané též ‚bílé Barolo‘. Vinařství vede enoložka Lucrezia Povero, na práci ve vinařství a přilehlé zemědělské produkci se podílí i její dvě sestry Letizia a Maurizia.

Zobrazeno 31 – 49 z 49 položek

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne