Prohlédnuté produkty
V březnové nabídce Vám již tradičně...
VM2103
Nový produkt
V březnové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z rukou žen vinařek. V sadě na Vás čeká šest vín - pět červených vín doplní jedno bílé víno. Ochutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno :-)
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
2 | 2 020 Kč | Až do 100 Kč |
Země původu | 5x Itálie a 1x Rakousko |
Region | Itálie: 2x Piemont, 1x Apulie, Toskánsko a Umbrie, Rakousko: 1x Burgenland |
Barva | 5x červené, 1x bílé |
Vůně | viz popis jednotlivých vín |
Chuť | viz popis jednotlivých vín |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Albarossa, Cortese, Primitivo, Sangiovese a 2x cuvée (Sangiovese/Sagrantino/Merlot a Zweigeltrebe/Frankovka) |
Ročník | 2x 2011, 1x 2015, 2x 2016, 1x 2019 |
Archivace | viz popis jednotlivých vín |
Ocenění | Regionální šampién, Velká zlatá medaile a 2x Zlatá medaile Prague Wine Trophy |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | viz popis jednotlivých vín |
V březnové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z rukou vinařek, vzdejme čest a úctu našim ženám se sklenkou pěkného vína, které vzniklo díky umu a lásce ženy vinařky. V sadě na Vás čeká pšt červených a jedno bílé víno. Vybrali jsme pro Vás vína reprezentujících práci šesti vinařek, od každé vždy jedno víno: pět vín italské provenience (vinařství Bergaglio Cinzia, Cantina Ariano, Goretti Vini, Montemaggio a Villa Felice) doplněné jedním rakouským vínem z vinařství Judith Beck.
Ve výběru měsíce března se můžete těšit na tato vína:
Cinzia Bergaglio - vinařství Bergaglio Cinzia (Piemont, Itálie)
Grifone delle Roveri 2019, Gavi DOCG di Gavi. Jediné bílé víno ve výběru. Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Díky zrání na kvasničných kalech se víno Grifone delle Roveri vyznačuje výraznými směsí ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům. Ocenění: Zlatá medaile PWT 2020 a 3. místo v Grand testu vín Gavi di Gavi (Wine & Degustation) pro víno ročníku 2018.
Federica Ariano - vinařství Cantina Ariano (Apulie, Itálie)
I Classici Primitivo 2016, Puglia IGT. Červené víno z odrůdy Primitivo je ideální víno pro milovníky ovocitých vín s přítomností tříslovin i výraznou kyselinkou. Pozor na vyšší obsah alkoholu! Univerzální partner k široké paletě pokrmů od špaget přes pečené vepřové až po vyzrálé sýry (ideální kombinace se sýrem peccorino). Zlatá medaile PWT 2018.
Sara Goretti - vinařství Goretti Vini (Umbrie, Itálie)
Le Mura Saracene 2016, Rosso di Montefalco DOC. Rosso di Montefalco, kupáž odrůd Sangiovese, Sagrantino a Merlot přináší kombinaci chutí zralého ovoce a exotických příchutí - kávy, tabáku a kořenitých tónů. Víno je vhodné k široké paletě pokrmů, především výrazným úpravám - od těstovin s výraznými omáčkami přes pečená a grilovaná masa (i tučnější ryby), výrazné/kořeněné úpravy drůbeže a jehněčího až po výběr sýrů na závěr.Zlatá medaile PWT 2018. Víno je na svém vrcholu, ale několik roků ještě v archivu vydrží J
Ilaria Anichini - vinařství Montemaggio (Toskánsko, Itálie)
Chianti Classico DOCG Riserva 2011. Odrůda Sangiovese, která je dominantní odrůdou nejen Toskánska, ale v širším měřítku i celé střední Itálie, dává plná komplexní vína. Vino Chianti Classico je jedním ze tří velkých vín vyráběných z této odrůdy. Doporučujeme toto víno k párování s pokrmy pro významnou gastronomickou příležitost anebo jen samotné pro významnou příležitost. Regionální šampión a Velká zlatá medaile PWT 2019.
Renata Cellerino - vinařství Villa Felice (Piemont, Itálie)
Foglio 16 2011, Piemonte DOC Albarossa. Víno z odrůdy Albarossa, vyšlechtěné křížením dvou významných odrůd Piemontu – Barbera a Nebbiolo – z nichž si vzala do vínku to nejlepší, ovocitost i pěkné třísloviny. Zrálo ve velkých dubových sudech. Doporučujeme k pokrmům z červeného masa a zvěřiny a k vyzrálým sýrům. Nebo samotné jako ‚zlatý hřeb večera‘.
Judith Beck - vinařství Judith Beck (Burgenland, Rakousko)
Heideboden 2015. BIO. Víno Heideboden je kupáž dvou tradičních odrůd středoevropského regionu: Zweigeltrebe a Frankovky. Heideboden je univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům ze zvěřiny, výrazným úpravám červeného masa zralým sýrům. Též vhodné pro archivaci.
Ochutnejte vína z různých odrůd, terroir a způsobů zpracování a najděte si to Vaše oblíbené! Každé víno z výběru měsíce si v následujících třech měsících můžete objednat systémem 5+1, Vy si objednáte 5 láhví, my Vám přidáme šestou zdarma :-)
Foglio 16 z odrůdy Albarossa, vyšlechtěné křížením dvou významných odrůd Piemontu – Barbera a Nebbiolo – z nichž si vzala do vínku to nejlepší, ovocitost i pěkné třísloviny. Doporučujeme k pokrmům z červeného masa a zvěřiny a k vyzrálým sýrům. Nebo samotné jako ‚zlatý hřeb večera‘.
Červené víno z odrůdy Primitivo je ideální víno pro milovníky ovocitých vín s přítomností tříslovin i výraznou kyselinkou. Pozor na vyšší obsah alkoholu! Univerzální partner k široké paletě pokrmů od špaget přes pečené vepřové až po vyzrálé sýry (ideální kombinace se sýrem peccorino).
Víno Heideboden je kupáž dvou tradičních odrůd středoevropského regionu: Zweigeltrebe a Frankovky. Heideboden je univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům ze zvěřiny, výrazným úpravám červeného masa zralým sýrům. Též vhodné pro archivaci.
Rosso di Montefalco, kupáž odrůd Sangiovese, Sagrantino a Merlot přináší kombinaci chutí zralého ovoce a exotických příchutí - kávy, tabáku a kořenitých tónů. Víno je vhodné k široké paletě pokrmů, především výrazným úpravám - od těstovin s výraznými omáčkami přes pečená a grilovaná masa (i ryby), výrazné/kořeněné úpravy drůbeže a jehněčího až po výběr...
Odrůda Sangiovese, která je dominantní odrůdou nejen Toskánska, ale v širším měřítku i celé střední Itálie, dává plná komplexní vína. Vino Chianti Classico je jedním ze tří velkých vín vyráběných z této odrůdy. Doporučujeme toto víno k párování s pokrmy pro významnou gastronomickou příležitost anebo jen samotné pro významnou příležitost.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Díky zrání na kvasničných kalech se víno Grifone delle Roveri vyznačuje výraznými směsí ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.