Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Sleva! Vaj 2021, Barbera d'Asti DOCG

Vaj 2021, Barbera d'Asti DOCG

B602

Nový produkt

Vaj z odrůdy Barbera je víno s plným tělem, vhodné pro párování s téměř jakýmkoliv jídlem - od drůbeže přes těstoviny a tepelně upravenou zeleninu až k pokrmům z červeného masa včetně těžkým úpravám - omáčkám nebo zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrů.

Více informací

266 Kč s DPH

-10%

 295 Kč s DPH 

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
6 260 Kč Až do 212 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvaintenzivní rubínově červená
Vůněvýrazná kombinace vůní vyzrálého ovoce - třešně a višně, švestky až po džemové tóny
Chuťharmonické a pěkně vyvážené víno se plným tělem, jemnou kyselinkou a příjemnými tříslovinami; na patře je hladké a cítíme vyzrálé červené ovoce v kombinaci se sladkostí vyššího alkoholu, víno má dlouhý závěr
Biovíno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace
Obsah cukruSuché
OdrůdaBarbera
Ročník2021
Alkohol15.0%
Archivace5 - 8 roků
PříležitostGastronomie
Jídlouniverzální víno k širokému spektru pokrmů - doporučujeme k červenému masu včetně těžších úprav, případně k výběru vyzrálých sýrů

Více informací

Vinice

Vybrané partie několika vinic v katastru obce Vaglio Serra, stáří keřů od 5 do 20 roků, půda na jednotlivých vinicích  přechází od převážně jílovitých až po lehčí písčité půdy, svahy s různou orientací od jihozápadní přes jižní až po jihovýchodní, vedení systémem Guyot

Výroba

Na přelomu července a srpna probíhá zelená sklizeň, ruční sběr hodně vyzrálých hroznů s výběrem pro další zpracování proběhl v na přelomu září a října. Fermentace proběhla v nerezovém tanku při kontrolované teplotě po dobu 18 dnů, celou dobu na slupkách. Následovala malolaktická fermentace a zrání také v nerezovém tanku po dobu 14 měsíců, lahvování a ležení na lahvi po dalších 6 měsíců, než bylo víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont, touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu. Odrůda původně dávající vína nižší kvality pro každodenní pití, prodávané často bez lahvování, se v posledních dvou-třech desetiletích vypracovala na čelnou pozici mezi víny Piemontu. Vaj  je Vyspělé víno vinařství, univerzální víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, od drůbeže přes těstoviny a tepelně upravenou zeleninu až k pokrmům z červeného masa včetně k těžkým omáčkám, grilovanému masu a zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrů. 

Název Vaj znamená "jdi". V přeneseném slova smyslu znamená "jdi svou cestou", což je inspirováno výrobou tohoto vína - víno Vaj je ve své podstatě na úrovni vín Superiore, ale protože zrálo pouze v nerezovém tanku (legislativa pro vína Superiore požaduje, aby část zrání - po dobu alespoň 6 měsíců - proběhla v dřevěném sudu), nemůže tak být označeno. Zde vinař záměrně fázi zrání ve dřevě vynechal, aby nechal vyniknout přirozené ovocitosti odrůdy Barbera. 

Produkce

Asi 6,000 lahví ročně.

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne