Prohlédnuté produkty

Slevy

Výprodej! Rosé Metodo Classico Brut

Rosé Metodo Classico Brut

B118

Nový produkt

Sekt Rosé Metodo Classico Brut je nádherné víno, které si zaslouží naši pozornost. Víno můžeme použít v gastronomii jako doprovod pokrmů z ryb, můžeme i k tučnějším rybám, a mořských plodů a zeleninových salátů nebo samotné jako aperitiv či společník pro příjemné posezení s vychutnáním pěkného vína.

Více informací

378 Kč s DPH

-22%

 485 Kč s DPH 

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
6 349 Kč Až do 815 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvavýrazná růžová
Vůnějemná ovocná s převahou zralého červeného bobulového ovoce v kombinaci vůní vyprahlé lesní paseky
Chuťna patře vychutnáme čerstvost vína s jeho perlením a jemným ovocným aroma na závěr
Obsah cukruBrut
OdrůdaNebbiolo
Ročník2016
Alkohol12.0%
Archivace2 - 4 roky
PříležitostGastronomie nebo 'jen tak' pro vychutnání vína samotného
Jídlodoporučujeme k pokrmům z ryb, i tučnějších, a mořských plodů nebo zeleninovým salátům

Více informací

Vinice

Rodinná vinice Bricco Quaglia v městečku Costigliole d’Asti; svah s jihovýchodní orientací, stáří keřů asi 40-45 roků; půda převážně jílovito-vápenitá

Výroba

V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr proběhl v první polovině října. Víno prochází standardním procesem výroby růžových vín (půldenní macerace na slupkách a pak postup jako u bílých vín), na který navazuje výroba sektu metodou 'traditionelle' - druhotné kvašení probíhá v láhvi (podobně jako u klasických šampaňských vín) po dobu asi 8 měsíců, po odkalení víno zraje další tři měsíce ve vertikální poloze, než je připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Nebbiolo je královská odrůda Piemontu a v podstatě i celé Itálie. Dává vína, která ve svých nejlepších denominacích - Barolo, Barbaresco - patří ke špičce produkce italských červených vín. Ale použití pro výrobu šumivých vín je poměrně unikátní. Naše víno vzniklo jako 'metodo classico' tj. tradiční šampňskou metodou druhotného kvašení v láhvi. Výsledkem je nádherné víno, které si zaslouží naši pozornost. Víno můžeme použít v gastronomii jako doprovod pokrmů z ryb, můžeme i k tučnějším rybám, a mořských plodů a zeleninových salátů nebo samotné jako aperitiv či společník pro příjemné posezení s vychutnáním pěkného vína. 

Produkce

Asi 800 lahví, jedná se o první ročník výroby sektu ve vinařství

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne