Prohlédnuté produkty
Tato Barbera je základní víno...
B521
Nový produkt
Tato Barbera je základní víno vinařství, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena. Doporučujeme zvláště k těstovinám a lehkým úpravám masa.
Poslední láhve.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | tmavě rubínová, v období plné zralosti může získat až hnědavé tóny |
Vůně | intenzivní a dlouhotrvající kombinace ovocných vůní |
Chuť | harmonické a pěkně vyvážené víno se středně plným tělem, příjemnou kyselinkou v harmonii s tříslovinami; na patře cítíme vyzrálé tmavé ovoce - borůvky, rybíz, třešně, višně, víno má středně dlouhý závěr |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | kupáž Barbera a Dolcetto |
Ročník | 2021 |
Alkohol | 14.0% |
Archivace | 2 - 4 roky |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | obě odrůdy Barbera i Dolcettoje dávají univerzální vína, která mohou doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr, taková je i naše kupáž |
Vinice
vinice v katastru města Tassarolo, převažují zde vápencové hlíny ve směsi s tufy, keře jsou pěstovány metodou Guyot, k ošetření keřů dochází pouze lokálně v případě nákazy
Výroba
Po 'zelené sklizni' v polovině července hrozny dozrávají na konci v první polovině října; fermentace na slupkách, mošt každé odrůdy zvlášť, probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě po dobu 6 dnů. Následuje zrání v nerezovém tanku po dobu asi 6 měsíců, následuje lahvování a ležení na lahvi asi 3 měsíce, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont, touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu. Dolcetto je třetí nejrozšířenější odrůda po odrůdách Barbera a Nebbiolo. Obě odrůdy dávají příjemná ovocitá vína s univerzálním použitím v gastronomii. Takové je i naše víno Rosa Spina je lehké harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny.
Rosa Spina znamení v italštině "růžový trn".
Produkce
Asi 2,000 lahví ročně.