Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Roccabella 2018, Nebbiolo d'Alba DOC

B202

Nový produkt

Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s kořenitými a květinovými tóny. Výborné k úpravám bílého i červeného masa nebo výběru středně vyzrálých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích. 

Více informací

575 Kč s DPH

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
3 535 Kč Až do 121 Kč
6 518 Kč Až do 345 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvaintenzivní rubínově červená, v průběhu stárnutí přechází do granátové barvy
Vůněna nose cítíme kombinaci vůní zralého ovoce - třešně a švestky, koření - muškátový oříšek a hřebíček a červených květů
Chuťvíno má plné tělo a pevnou strukturu, chuť vyzrálého ovoce na patře působí harmonicky s tříslovinami a znatelnou kyselinkou, pitelné s dlouhou dochutí
BioAno, biodynamické
Obsah cukruSuché
OdrůdaNebbiolo
Ročník2018
Alkohol14.5%
Archivace5 - 8 roků
Ocenění Prague Wine Trophy 2023: Platinová medaile a titul "Prague Platinum"
PříležitostVychutnání vína 'jen tak'

Více informací

Vinice

Hrozny pochází z vinice Roccabella v katastru obce Roddi v oblasti Barolo; svahy s různou expozicí v nadmořské výšce okolo 400 metrů nad mořem; stáří keřů je v rozmezí 10-20 roků; půdu tvoří převážně vápencové podloží s příměsí jílovitých půd - bývalé mořské dno.

Výroba

V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem hroznů pro další zpracování proběhl na začátku října. Spontánní fermentace na slupkách byla dlouhá, asi 2 měsíce s několikerým ponořením matolinového koláče každý den, s použitím pouze přírodních kvasinek proběhla v nerezovém tanku. Následovalo zrání v betonovém tanku po dobu 10 měsíců a následně ve středně velkém dubovém sudu po dobu 18 měsíců. Lahvování a ležení na lahvi dalších asi 6 měsíců, než bylo víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Vinařství Eugenio Boscchino produkuje hrozny plně v biodynamickém režimu. „Začali jsme pracovat konvenčním způsobem“ říká Eugenio „ale časem jsme zjistili, jak jedovaté je takové vedení vinohradu. Přešli jsme na organickou produkci a následně, když jsme zjistili, že i ta není bez následků pro vinice a víno – měď je kov, který se postupně usazuje v půdě, a přílišné používání síry může zabíjet kvasinky na slupce hroznů, které jsou potřebné pro spontánní fermentaci – jsme přešli na biodynamickou produkci.“  Cinzia se časem stala expertkou na biodynamické zemědělství a je členkou řady odborných asociací zaměřených na biodynamiku. Na vinicích najdeme spostu zeleně – některé rostliny (napříkald vojtěška) napomáhají procesu obohacování půdy kyslíkem a dusíkem. Všechny rostliny obecně napomáhají lepšímu zadržení a absorbci vody při deštích, udržují půdu chladnější při extrémní horku a po zapracování zelené hmoty do půdy nahrazují částečně hnojení. I ve sklepě Eugenio zasahuje do přírodního procesu co nejméně, všechna vína prochází spontánní fermentací v nerezových tancích při použití pouze přirozených kvasinek. Po fermentaci je víno pouze stáčeno bez filtrace a bez použití síry. „Učili jsme se za pochodu metodou pokus-omyl“ říká Eugenio „řadu věcí z minulosti bych dnes se současnými znalostmi udělal jinak. Tak to je, každý rok se naučím něco nového.“  

Produkce

Asi 3,000 láhví ročně 

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne