Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Riserva Boschetti 2010, Barolo DOCG

G304

Nový produkt

Velké víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Samozřejmě si můžeme vychutnat víno samotné. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 20 rocích. 

Více informací

1 319 Kč s DPH

-10%

 1 465 Kč s DPH 

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvaintenzivní rubínově červená, v průběhu stárnutí se objevují granátové odlesky
Vůněelegantní vůně zralého lesního ovoce v kombinaci s vůní květin, lékořice a kořenitosti
Chuťvíno má plné tělo a pevnou strukturu, chuť vyzrálého ovoce na patře působí harmonickým dojmem, v dlouhé dochuti cítíme znatelné třísloviny a mineralitu
Obsah cukruSuché
OdrůdaNebbiolo
Ročník2010
Alkohol14.5%
Archivace30 roků
PříležitostSpolečník pro 'velkou příležitost'

Více informací

Vinice

Hrozny pochází z vinice Boschetti v katastru obce Barolo; vrchol kopce a přilehlé vrchní partie svahu v nadmořské výšce asi 320 metrů; stáří keřů odhadováno na 70 roků, počet hlav: 4400 na hektar; půdu tvoří převážně vápencové slíny a pískovce s občasným výskytem jílovitých půd - bývalé mořské dno.

Výroba

V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem těch nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl na začátku října. Fermentace na slupkách po dobu asi 25 dnů s několikerým ponořením matolinového koláče každý den, s použitím pouze přírodních kvasinek proběhla v nerezovém tanku při kontrolované teplotě. Následuje zrání v použitých sudech ze slavonského dubu dobu asi 50 měsíců, několika měsíční harmonizace v nerezovém tanku, lahvování a ležení na lahvi asi 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi. Celkem tento proces trval 62 měsíců! 

Zajímavost

Vína Barolo jsou nejvíce ceněná vína Itálie, společně s víny Amarone nebo Brunello. Hrozny k výrobě vína Barolo musí být vypěstována na přesně definovaných vinicích v městě Barolo nebo deseti vinařských obcí v okolí města Barolo. Hrozny k výrobě vína Barolo zpravidla pocházejí z nejlepších poloh vinice. Samozřejmostí je maximální péče ve sklepě včetně dlouhého zrání na dřevě. Víno Barolo je vhodné k náročným úpravám červeného masa, zvěřině nebo vyzrálým sýrům. Případně jako společník k 'meditaci' u sklenky vína.

Velké víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Samozřejmě si můžeme vychutnat víno samotné. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 20 rocích.

Další ocenění

Vinitaly 2018: 93 bodů a zařazení mezi 5StarWines

Mundus Vini 2019: Gold pro ročník 2012

James Suckling: 93 bodů

Produkce

Asi 5,500 láhví ročně 

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne