Typ vína

Prohlédnuté produkty

Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Millesimato 2021 (Dry)

B404

Nový produkt

Ročníkové víno Prosecco Superiore kategorie Dry se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k těstovinám, pokrmům ryb a bílého masa nebo dezertům a koláčům. Báječné při užití si vína ‘jen tak’.

Více informací

356 Kč s DPH

-10%

 395 Kč s DPH 

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
3 348 Kč Až do 142 Kč
6 336 Kč Až do 356 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionVeneto
Barvaslámově žlutá se zlatavými odlesky
Vůněvýrazná ovocná, cítíme zralá jablíčka, hrušky a citrusy
Chuťmá delší trvání, i v chuti cítíme zralé hrušky a citrusové plody, víno má také pěknou kyselinku
Obsah cukruDry
OdrůdaGlera
Alkohol11.0%
Archivace2 - 4 roky
Ocenění1. místo v Grand Testu vín Prosecco Valdobbiadene DOCG pořádaném časopisem Wine & Degustation, č. 7-8/2022
PříležitostGastronomie
Jídlodoporučujeme k těstovinám, pokrmům ryb a bílého masa nebo dezertům a koláčům

Více informací

Vinice

Hrozny pochází ze dvou vinic I Balcon a Marai, které se nachází v obci Santo Stefano, předměstí Valdobbiadene. Svah se sklonem 25% s jižní a jihovýchodní orientací se rozkládá v nadmořské výšce mezi 250 - 250 m. n m., půda je převážně vápencová s příměsí jílů. Réva je vedena v systému Guyot, hustota asi 2500 keřů na hektar, stáří keřů je 60 roků s průběžně doplňovanou výsadbou.

Výroba

V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl v několika vlnách od poloviny září do poloviny října. Po jemném lisování proběhla fermentace při kontrolované teplotě a zrání na kvasničních kalech po dobu 3 měsíců, obojí v nerezovém tanku. Druhotná fermentace proběhla metodou Charmat také v nerezovém tanku při kontrolované teplotě a pod tlakem. Po láhvování a krátkém ležení je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Prosecco je fenomén posledního desetiletí, žádný další typ vína nezaznamenal tak prudký nárůst obliby. Přinášíme Vám víno Prosecco Superiore z  vinařství Alessandro Bortolin, jejichž vinice se nachází ve městě Valdobbiadene, jednom ze dvou center oblasti, ve které vznikají ta nejkvalitnější vína Prosecco DOCG. Většina vinic vinařství Bortolin se nachází na strmých svazích, kde nelze používat žádnou těžkou techniku a většina prací na vinici vyžaduje manuální práci.

Ročníkové víno Prosecco Superiore kategorie Dry se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k těstovinám, pokrmům ryb a bílého masa nebo dezertům a koláčům. 

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne