Prohlédnuté produkty
Víno Prosecco Superiore kategorie...
Víno Nuda patří mezi vrcholy produkce...
B403
Nový produkt
Víno Prosecco Superiore kategorie Extra Dry se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k těstovinám, salátům, zeleninovým pokrmům a mořským plodům. Báječné při užití si vína ‘jen tak’.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Země původu | Itálie |
Region | Veneto |
Barva | slámově žlutá se zlatavými odlesky |
Vůně | výrazná ovocná, cítíme zralá jablíčka, hrušky a citrusy, v kombinaci s vůní lučních květů |
Chuť | má delší trvání, i v chuti cítíme zelená jablka, hrušky a citrusové plody |
Obsah cukru | Extra Dry |
Odrůda | Glera |
Alkohol | 11.5 % |
Archivace | 2 - 4 roky |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2023: Zlatá medaile a titul "Prague Gold" |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | doporučujeme k těstovinám, salátům, zeleninovým pokrmům a mořským plodům |
Vinice
Hrozny pochází z vinice Striset, která se nachází v obci Santo Stefano, předměstí Valdobbiadene. Terasy ve svahu s jižní a jihovýchodní se rozkládá v nadmořské výšce mezi 200 - 250 m. n m., půda je převážně vápencová s příměsí jílů. Réva je vedena v systému Guyot, stáří keřů je mezi 20 - 40 roky.
Výroba
V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl v několika vlnách od poloviny září do poloviny října. Po jemném lisování proběhla fermentace při kontrolované teplotě a zrání na kvasničních kalech po dobu 3 měsíců, obojí v nerezovém tanku. Druhotná fermentace proběhla metodou Charmat také v nerezovém tanku při kontrolované teplotě a pod tlakem. Po láhvování a krátkém ležení je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Prosecco je fenomén posledního desetiletí, žádný další typ vína nezaznamenal tak prudký nárůst obliby. Přinášíme Vám víno Prosecco Superiore z vinařství Alessandro Bortolin, jejichž vinice se nachází ve městě Valdobbiadene, jednom ze dvou center oblasti, ve které vznikají ta nejkvalitnější vína Prosecco DOCG. Většina vinic vinařství Bortolin se nachází na strmých svazích, kde nelze používat žádnou těžkou techniku a většina prací na vinici vyžaduje manuální práci.
Víno Prosecco Superiore kategorie Extra Dry se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k těstovinám, salátům, zeleninovým pokrmům a mořským plodům.
Další ocenění
Wine & Degustation: 86,17 bodů v Grand Testu vín Prosecco Valdobbiadene DOCG , zveřejněno 7-8/2022