Prohlédnuté produkty
Víno Prosecco Superiore kategorie...
Víno Cuvée Joseph Limited z Chateau...
B402
Nový produkt
Víno Prosecco Superiore kategorie Brut se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z ryb a mořských plodů. Báječné při užití si vína ‘jen tak’.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
3 | 339 Kč | Až do 139 Kč |
6 | 370 Kč | Až do 90 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Veneto |
Barva | slámově žlutá se zlatavými odlesky |
Vůně | výrazná ovocná, cítíme zralé broskve, v kombinaci s vůní růžových květů |
Chuť | má delší trvání, i v chuti cítíme zralé broskve a zralá jablíčka |
Obsah cukru | Brut |
Odrůda | Glera |
Alkohol | 11.0% |
Archivace | 2 - 4 roky |
Ocenění | 2. místo v Grand Testu vín Prosecco Valdobbiadene DOCG pořádaném časopisem Wine & Degustation, č. 7-8/2022 |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | k pokrmům z ryb a mořských plodů, jako aperitiv |
Vinice
Hrozny pochází z vinice I Mass, která se nachází v obci Santo Stefano, předměstí Valdobbiadene. Svah s jižní expozicí se sklonem až 40% se rozkládá v nadmořské výšce mezi 200 - 300 m. n m., půda je převážně jílovitá na vápencovém podloží. Réva je vedena v systému Guyot, stáří keřů je asi 60 roků, průběžně doplňovaných mladší výsadbou.
Výroba
V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl v několika vlnách od poloviny září do poloviny října. Po jemném lisování proběhla fermentace při kontrolované teplotě a zrání na kvasničních kalech po dobu 3 měsíců, obojí v nerezovém tanku. Druhotná fermentace proběhla metodou Charmat také v nerezovém tanku při kontrolované teplotě a pod tlakem. Po láhvování a krátkém ležení je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Prosecco je fenomén posledního desetiletí, žádný další typ vína nezaznamenal tak prudký nárůst obliby. Přinášíme Vám víno Prosecco Superiore z vinařství Alessandro Bortolin, jejichž vinice se nachází ve městě Valdobbiadene, jednom ze dvou center oblasti, ve které vznikají ta nejkvalitnější vína Prosecco DOCG. Většina vinic vinařství Bortolin se nachází na strmých svazích, kde nelze používat žádnou těžkou techniku a většina prací na vinici vyžaduje manuální práci.
Víno Prosecco Superiore kategorie Brut a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z ryb a mořských plodů.