Prohlédnuté produkty

Slevy

Sleva! Piemonte DOC Albarossa 2013

Piemonte DOC Albarossa 2013

I101

Nový produkt

Albarossa z vinařství Ivaldi Franco je plné harmonické víno vhodné k masovým pokrmům nebo jako 'zlatý hřeb večera', vhodné též pro výjimečnou příležitost.

Více informací

399 Kč s DPH

-16%

 475 Kč s DPH 

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvatemně rubínová
Vůněovocná, připomíná červené bobuloviny
Chuťvíno má plné tělo s pevnou strukturou, lahodné, na patře cítíme vyzrálé ovoce (švestky), vyrovnané taniny s dlouhou dochutí
Obsah cukruSuché
OdrůdaAlbarossa
Ročník2013
Alkohol14.0%
Archivace5 - 8 roků
PříležitostSpolečník pro 'velkou příležitost'
Jídlotradičním italským pokrmům, doporučená teplota podávání vína je 18°C

Více informací

Vinice

vinice se nachází ve svahu kopce ve výšce cca 400 metrů nad mořem, orientace je jižním a jihovýchodním směrem; složení půdy je převážně jílovito vápenaté; průměrné stáří vinné révy je asi 15 roků, réva je vedena metodou Guyot a hustota keřů je asi 5000 na hektar

Výroba

Na konci července probíhá probírka hroznů, ruční sběr hroznů probíhá počátkem října a pro další zpracování jsou vybrány jen nejlepší hrozny. Fermentace na slupkách probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě po dobu 15 dnů, celou dobu ve styku se slupkami. Zrání probíhá nejdříve 6 měsíců v nerezovém tanku, následně 12 měsíců ve velkém dubovém sudu a nakonec ještě dalších 6 měsíců v nerezovém tanku, následuje lahvování a ležení na lahvi alespoň 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Albarossa je odrůda vyšlechtěná křížením dvou nejvýznamnšjších odrůd Piemontu - Barbery a Nebbiola. Toto křížení proběhlo již v 30. letech minulého století, ale až do 90. let nebyla Albarossa významně vysazována. Franco Ivaldi patří k průkopníkům této odrůdy a byl jeden z prvních vinařů, kteří začali víno Albarossa produkovat komerčně. Dnes se můžeme s víny Albarossa setkat u řady vinařů a její popularita stoupá. Vína vyrobená z této odrůdy mají vlastnosti podobné vínům z Barbery s výrazným ovocným charakterem, z Nebbiola pak získalo více taninů a plnější tělo. Albarossa od Franca Ivaldiho je vynikající víno k masovým pokrmům nebo jako 'zlatý hřeb večera', vhodné pro výjimečnou příležitost.

Produkce

Asi 6,000 lahví ročně

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne