Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Moliss 2016, Barbera d'Asti DOCG Superiore, 5 + 1 zdarma

P403

Nový produkt

Moliss je víno s plným tělem a pěknou strukturou z 'cru' vinice, vhodné pro párování s jídlem (od těstovin až po výrazné úpravy červeného masa nebo výběr sýrů) stejně tak jako pro užití si vína 'jen tak'. Vhodné též k několikaleté archivaci.

Nyní ve zvýhodněné nabídce 6 láhví za cenu 5 láhví :-) 

Více informací

1 508 Kč s DPH

-10%

 1 675 Kč s DPH 

Namísto 1 809 Kč

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
2 1 508 Kč Až do 335 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvaintenzivní rubínově červená s fialovými záblesky
Vůněintenzivní kombinace ovocných vůní, tabáku, vanilky a koření
Chuťplné víno s pěknou strukturou, příjemná kyselinka je v harmonii s příjemnými tříslovinami; na patře cítíme sušené ovoce, černý čaj, koření, víno má dlouhý závěr
Biovíno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace
Obsah cukruSuché
OdrůdaBarbera
Ročník2016
Alkohol14.0%
Archivace10 roků
OceněníPrague Wine Trophy 2019: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold"
PříležitostGastronomie
Jídlouniverzální víno k širokému spektru pokrmů - od těstovin přes tepelně upravenou zeleninu až po úpravy červeného masa (i s omáčkami) a výběr sýrů na závěr

Více informací

Vinice

'Cru' vinice Moliss v katastru Agliano Terme, stáří keřů asi 35 roků, půda převážně jílovitá, svah s orientací jihovýchodní

Výroba

Na přelomu července a srpna probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl na konci září. Fermentace probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě po dobu 15 dnů, celou dobu na slupkách. Jablečno-mléčná fermentace proběhla v prosinci a následuje zrání po dobu 11 měsíců s častým pumpováním - část v 30 hl sudech z rakouského dubu a část v 5 hl kádích z francouzského dubu, následuje harmonizace v nerezovém tanku, lahvování a ležení na lahvi po dobu alespoň 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont, touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu. Odrůda původně dávající vína nižší kvality pro každodenní pití, prodávané často bez lahvování, se v posledních dvou-třech desetiletích vypracovala na čelnou pozici mezi víny Piemontu. Moliss je  víno s plným tělem a pěknou strukturou vhodné k širokému spektru jídel - od těstoviny s masem přes tepelně upravenou zeleninu až k pokrmům z červeného masa (i výraznějším) nebo výběru sýrů na závěr. 

Produkce

Asi 25,000 lahví ročně.

Další ocenění

Decanter 2019: Stříbrná medaile za 92 bodů

Vinařství Angelo Pavia & Figli bylo oceněno titulem '5-hvězdičkové vinařství' za dosažené výsledky v soutěži PWT v roce 2019

Obsah balení

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne