Prohlédnuté produkty
La Guerinota je plné, harmonické víno...
I103
Nový produkt
La Guerinota je plné, harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si ji otevřeme k těstovinám s masem nebo houbami nebo pokrmům z červeného masa. Ale můžeme si toto víno vychutnat s výběrem středně zralých sýrů.
Poslední láhve.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
3 | 289 Kč | Až do 124 Kč |
6 | 281 Kč | Až do 297 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | temně rubínová přecházející v v průběhu zrání v granátovou |
Vůně | cítíme především kombinaci zralého červeného ovoce a minerálních tónů |
Chuť | plné víno, elegantní a harmonické, na patře máme hřejivý pocit, na konci cítíme chuť zralého ovoce a trochu vanilky a ušlechtilého dřeva |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Barbera |
Ročník | 2019 |
Alkohol | 14.5% |
Archivace | 2 - 4 roky |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2021: Zlatá medaile a titul "Prague Gold" |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | La Guerinota je univerzální víno - můžeme ji párovat k předkrmům, těstovinám, především s houbami nebo masem, pečenému nebo dušenému masu, zvěřině nebo vyzrálým sýrům |
Vinice
Vinice se nachází ve svahu kopce ve výšce cca 400 metrů nad mořem, orientace je jižním a jihovýchodním směrem; složení půdy je převážně jílovito-vápenaté; průměrné stáří vinné révy je asi 15 roků, réva je vedena metodou Guyot a hustota keřů je asi 5000 na hektar
Výroba
Na konci července probíhá probírka hroznů, ruční sběr hroznů probíhá na přelomu září a října a pro další zpracování jsou použity hrozny z nejlepších poloh vinice. Fermentace na slupkách probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě po dobu 15 dnů, celou dobu ve styku se slupkami, v průběhu fermentace dochází 2-3x denně k pumpování moštu na matolinový koláč. Zrání probíhá 6 měsíců ve velké dubové kádi, kde dochází i k jablečno-mléčné fermentaci, následuje lahvování a ležení na lahvi alespoň 2 měsíce, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi
Zajímavost
Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont, touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu. Odrůda původně dávající vína nižší kvality pro každodenní pití, prodávané často bez lahvování, se v posledních dvou-třech desetiletích vypracovala na čelnou pozici mezi víny Piemontu. Víno La Guerinota je vyrobeno tradičním způsobem – ruční sběr hroznů, práce s matolinovým koláčem, zrání ve velké kádi. Výsledkem je plné a harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si ji otevřeme k typickým pokrmům severní Itálie. Ale můžeme si toto víno vychutnat 'jen tak' s drobným občerstvením nebo výběrem sýrů.
Produkce
Asi 10,000 lahví ročně