Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

La Guerinota 2019, Barbera d'Asti DOCG

I103

Nový produkt

La Guerinota je plné, harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si ji otevřeme k těstovinám s masem nebo houbami nebo pokrmům z červeného masa. Ale můžeme si toto víno vychutnat s výběrem středně zralých sýrů.

Poslední láhve.

Více informací

297 Kč s DPH

-10%

 330 Kč s DPH 

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
3 289 Kč Až do 124 Kč
6 281 Kč Až do 297 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvatemně rubínová přecházející v v průběhu zrání v granátovou
Vůněcítíme především kombinaci zralého červeného ovoce a minerálních tónů
Chuťplné víno, elegantní a harmonické, na patře máme hřejivý pocit, na konci cítíme chuť zralého ovoce a trochu vanilky a ušlechtilého dřeva
Obsah cukruSuché
OdrůdaBarbera
Ročník2019
Alkohol14.5%
Archivace2 - 4 roky
Ocenění Prague Wine Trophy 2021: Zlatá medaile a titul "Prague Gold"
PříležitostGastronomie
JídloLa Guerinota je univerzální víno - můžeme ji párovat k předkrmům, těstovinám, především s houbami nebo masem, pečenému nebo dušenému masu, zvěřině nebo vyzrálým sýrům

Více informací

Vinice

Vinice se nachází ve svahu kopce ve výšce cca 400 metrů nad mořem, orientace je jižním a jihovýchodním směrem; složení půdy je převážně jílovito-vápenaté; průměrné stáří vinné révy je asi 15 roků, réva je vedena metodou Guyot a hustota keřů je asi 5000 na hektar

Výroba

Na konci července probíhá probírka hroznů, ruční sběr hroznů probíhá na přelomu září a října a pro další zpracování jsou použity hrozny z nejlepších poloh vinice. Fermentace na slupkách probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě po dobu 15 dnů, celou dobu ve styku se slupkami, v průběhu fermentace dochází 2-3x denně k pumpování moštu na matolinový koláč. Zrání probíhá 6 měsíců ve velké dubové kádi, kde dochází i k jablečno-mléčné fermentaci, následuje lahvování a ležení na lahvi alespoň 2 měsíce, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi

Zajímavost

Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont, touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu. Odrůda původně dávající vína nižší kvality pro každodenní pití, prodávané často bez lahvování, se v posledních dvou-třech desetiletích vypracovala na čelnou pozici mezi víny Piemontu. Víno La Guerinota je vyrobeno tradičním způsobem – ruční sběr hroznů, práce s matolinovým koláčem, zrání ve velké kádi. Výsledkem je plné a harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si ji otevřeme k typickým pokrmům severní Itálie. Ale můžeme si toto víno vychutnat 'jen tak' s drobným občerstvením nebo výběrem sýrů.

Produkce

Asi 10,000 lahví ročně

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne