Prohlédnuté produkty
Giulietta je plné a harmonické víno s...
C522
Nový produkt
Giulietta je plné a harmonické víno s výrazným projevem zralého tropického ovoce. Výtečné k pokrmům z ryb a bílého masa nebo k výběru sýrů s ušlechtilou plísní. Ale můžeme si víno vychutnat i jen tak samotné.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
3 | 520 Kč | Až do 136 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Veneto |
Barva | výrazná slámově žlutá |
Vůně | bohatá směs vůní - cítíme zralé broskve a tropické ovoce v kombinaci s vůní růžových květů |
Chuť | plné a harmonické víno, příjemné kyselinky jsou v harmonii s přirozenou sladkostí vína, na patře cítíme zralé tropické ovoce, víno má dlouhý konec |
Bio | víno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace |
Obsah cukru | Polosuché |
Odrůda | kupáž Garganega, Palava, Traminer a směs rezistentních hybridních odrůd |
Ročník | 2022 |
Alkohol | 14.0% |
Archivace | 5 - 8 roků |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2025: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold" |
Příležitost | Vychutnání vína 'jen tak' |
Jídlo | k předkrmům, pokrmům z ryb a mořských plodů a bílého masa, těstovinám, nebo výběru sýrů, nejlépe s ušlechtilou plísní |
Vinice
Hrozny pochází z několika vinic v městečku Tregnago, které se rozkládají na vrcholu kopců v nadmořské výšce od 400 do 450 metrů nad mořem. Půda zde je převážně vápencového původu – jedná se o bývalé mořské dno s usazeninami. Umístění vinic na vrcholu kopce také zajišťuje dobrou ventilaci, což má opět pozitivní vliv na zdraví hroznů a omezení nutnosti ochranných zásahů. Stáří keřů v se liší podle vinic od 30 do 50 roků, hustota keřů 9,000 hlav na hektar, ale s velice nízkou výtěžností.
Výroba
Zelená sklizeň s redukcí hroznů probíhá v průběhu července, ruční sběr s výběrem hroznů pro další zpracování proběhl v několika vlnách v průběhu první poloviny října, podle odrůd a podle aktuální vyzrálosti jednotlivých hroznů. Sběr optimálně vyzrálých hroznů probíhá ručně do malých bedýnek a pro výrobu vína byly vybrány pouze nejlepší hrozny - první výběr proběhl na vinici a další ještě ve sklepě před zpracováním. Pro výrobu vína Giulietta byly použity hrozny tradičních lokálních odrůd v kombinaci s rezistentními hybridními odrůdami. Všechny hrozny jsou před zpracováním 2 měsíce sušeny (metoda 'appassimento' používaná při výrobě vín Amarone a Recioto). Po rozemletí rozinek proběhla macerace za studena při teplotě 8C po dobu 8 hodin, fermentace už bez slupek proběhla v nerezovém tanku při nízké teplotě 14C po dobu 20 dnů. Následuje zrání, polovina vína v nerezovém tanku a polovina v nových i použitých barrique soudcích z francouzského i amerického dubu po dobu zhruba 24 měsíců. Nakonec krátké scelení v nerezovém tanku, láhvování a ležení na lahvi 6 měsíců, než bylo víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Oblast Valpolicella byla známá produkcí vína již v období antického Říma. Mezi tradiční bílé odrůdy paří Garganega, používané pro vína Custoza DOC nebo Soave DOC. Víno Giulietta ale kvůli použití hroznů z odrůd nepovolených italským vinařským zákonem bylo poníženo na úroveň IGP. Kromě 'tradiční valpolicella' odrůdy Garganega jsou pro výrobu vína použity odrůdy Pálava a Traminer a také rezistentní hybridní odrůdy Fleurtai, Johanniter a Sauvignon Kretos. Všechny hrozny byly zpracovány metodou sušení na částečné rozinky pro zvýšení koncentrace cukrů a aromatických látek.
Produkce
Asi 4,000 lahví ročně.
Další ocenění
Vínařství Ca'dei Conti bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2022.