Prohlédnuté produkty

Slevy

Chianti Classico DOCG 2011

M501

Nový produkt

Odrůda Sangiovese, která je dominantní odrůdou nejen Toskánska, ale v širším měřítku i celé střední Itálie, dává plná komplexní vína. Vino Chianti Classico je jedním ze tří velkých vín vyráběných z této odrůdy. Doporučujeme toto víno k párování s pokrmy pro významnou gastronomickou příležitost.

Více informací

437 Kč s DPH

-10%

 485 Kč s DPH 

Parametry

Země původuItálie
RegionToskánsko
Barvarubínově červená, blízká barvě zralých zrnek granátového jablka
Vůněintenzivní a elegantní vůně s kombinací ovocných vůní - především vyzrálé červené ovoce v kombinaci se zemitými, minerálními a kořenitými vůněmi
Chuťna patře pikantní, jemná a svěží ovocná chuť v rovnováze s kyselinkou a příjemnými tříslovinami, dlouhý závěr
BioAno
Obsah cukruSuché
OdrůdaSangiovese
Ročník2011
Alkohol14.5%
Archivace10 - 12 roků
PříležitostGastronomie
JídloChianti Classico je univerzální víno, které můžeme použít k široké paletě pokrmů, nejvíce vynikne v kombinaci s těstovinami, pokrmy z (červeného, ale nejen) masa a talíři sýrů

Více informací

Vinice

Hrozny pochází z několika vinic v obci Radda in Chianti, nadmořská výška jednotlivých poloh je 450-600 m.n.m., svahy jsou orientované na jih a jihozápad, půda je poměrně různorodá a liší se mezi jednotlivými vinicemi, převažuji kombinace slínů, pískovců a vápencových půd. Stáří keřů je 15 - 35 roků.

Výroba

Zelená sklizeň pro snížení výnosů probíhá v polovině července. Ruční sklizeň Merlotu (asi 5% přídavek v dominantním Sangiovese) probíhá probíhá koncem září, Sangiovese v druhé polovině října, k výrobě vína jsou použity jen nejlepší hrozny - první výběr probíhá již na vinici a druhý ještě po dovezení hroznů do sklepa. Fermentace (pro obě odrůdy odděleně) probíhá v nerezových tancích po dobu asi 25 dnů, zrání po probíhá dobu 36 měsíců, Sangiovese zraje ve velkých dřevěných kádích (32 hl) z francouzského a slovinského dubu zatímco Merlot zraje v použitých barrique soudcích (jediné použití barrique soudků) po dobu 24 měsíců a pro následujících 12 měsíců je přidán k hlavnímu Sangiovese pro harmonizaci a 'usazení' vína. Během zrání proběhla jablečno-mléčná fermentace. Poté co je víno stočeno do lahví, následuje nejméně další rok ležení na láhvi, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Vinařství Montemaggio obhospodařuje asi 20 hektarů vinic v samém srdci regionu Chianti, kromě vinic obhospodařují dalších asi 50 hektarů zemědělských ploch. Celá produkce vinařství je od roku 2009 certifikovaná jako BIO. Vzhledem k poloze vinařství v historickém území Chianti - dnes 'tzv. Chianti Classico' - produkce vín je založena na odrůdě Sangiovese - vína Chainti Classico DOCG a Chianti Classico DOCG Riserva, doplněná menší produkcí vín z globálních (Merlot, Chardonnay) i lokálních odrůd (Ciliegiolo, Malvasia Nera a Pugnitella). Víno Chianti Classico DOCG je velké víno které doporučujeme k párování s pokrmy pro významnou gastronomickou příležitost.

Další ocenění

Decanter 2016: 92 bodů a Stříbrná medaile; Decanter 2015: Stříbrná medaile pro víno ročníku 2010

Produkce

Asi 10,500 láhví. 

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne