Prohlédnuté produkty
Petit Bocq je elegantní víno s...
X0807
Nový produkt
Petit Bocq je elegantní víno s bohatou vůní, ve které převládá zralé červené ovoce. V chuti opět cítíme zralé červené ovoce, příjemné třísloviny a v závěru i vanilku, pikantní koření a ušlechtilé dřevo z dubových sudů. Víno s plným tělem, které tvoří jeden lahodný, dobře pitelný celek. Společník pro výjimečnou příležitost!
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Země původu | Francie |
Region | Bordeaux |
Barva | intenzivní rubínová |
Vůně | bohaté vůni převládá zralé červené ovoce doplněné tóny lékořice a fialek |
Chuť | elegantní víno, v plném těle dominuje chuť zralého červeného ovoce, cítíme i příjemné třísloviny a v dlouhém závěru i vanilku, pikantní koření a ušlechtilé dřevo |
Bio | víno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | kupáž Cabernet Sauvignon, Merlot a Cabernet Franc |
Ročník | 2008 |
Alkohol | 14.0% |
Archivace | 12 - 15 roků |
Ocenění | blog Pod korkem, únor 2021: 89 bodů a 3. místo v Testu červených vín Bordeaux do 600 Kč |
Příležitost | Vychutnání vína 'jen tak' |
Jídlo | k pokrmům z červeného masa a sýrům |
Vinice
Vinice se nachází se v malé nadmořské výšce s rovinným profilem (levý břeh řeky Garonny nedaleko jejího ústí), půda je převážně štěrková s naplaveninami, průměrné stáří keřů je asi 35 roků. Osázené odrůdy: vinice jsou osázeny odrůdou převážně dominantními odrůdami Merlot (asi 50% plochy) a Cabernet Sauvignon (asi 48% plochy) a zbytek připadá na odrůdu Petit Verdot se zhruba 2% výsadby. Vinice jsou rozptýleny po téměř celém katastru St. Estéphe - celkem na 90 (!) plochách o celkové rozloze 19,4 hektaru, což dává vinařství velikou diverzitu a prostor pracovat s terroir a klimatem v daném roce.
Výroba
Na konci července probíhá probírka hroznů, sběr hroznů probíhal v několika fázích podle zralosti hroznů na jednotlivých tratích od konce září (Merlot) až do druhé poloviny října (Cabernet Sauvignon a Petit Verdot), hrozny byly vybírány ve dvou fázích - jednou na vinici a podruhé ještě před drcením ve sklepě. Fermentace proběhla v malých nerezových kádích při regulované teplotě po dobu 21 dnů. Po fermentaci proběhlo zrání v sudech z francouzského jemnozrnného dubu (asi 40% nových) po dobu 14 měsíců, následuje lahvování a delší ležení na lahvi, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Produkce
Asi 110,000 ročně, záleží na konkrétním ročníku.
Další ocenění
James Suckling: 93 bodů; Gilbert & Gaillard: 89/100