Prohlédnuté produkty
Víno Passerina "Casanova" se...
B321
Nový produkt
Víno Passerina "Casanova" se představuje elegantním květinovým aroma, na patře čerstvé víno, ve kterém převládají květinové tóny v kombinaci s příjemnou kyselinkou. Víno Passerina je výtečné jako aperitiv k těstovinám, bílému masu nebo k čerstvým a středně vyzrálým sýrům.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
6 | 266 Kč | Až do 177 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Abruzzo |
Barva | slámově žlutá se zelenavými záblesky |
Vůně | intenzivní kombinace ovocných vůní, ve které převládají vůně citrusů a exotického ovoce |
Chuť | intenzivní čerstvá a harmonická chuť, na patře převládá ovocný projev se znatelnou mineralitou, víno má na patře středně dlouhé trvání |
Bio | Ano, vhodné i pro vegany |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Passerina |
Ročník | 2024 |
Alkohol | 12.0% |
Archivace | 2 - 4 roky |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2025: Zlatá medaile a titul "Prague Gold" |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | výtečné k těstovinám, bílému masu nebo k čerstvým a středně vyzrálým sýrům, také vhodné jako aperitiv |
Vinice
Hrozny pochází z vinic Lagó a Po v lokalitě Torri v městečku Torano Nuovo, mírný svah s jižní a jihovýchodní expozicí v nadmořské výšce asi 250 m.n.m.; půda je převážně vápenitá; mikroklima na vinici je pod vlivem nedalekého mořského pobřeží. Počet hlav na hektar: 3400-3700 v uspořádání "spurred cordon".
Výroba
Na začátku červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl v polovině září. Po odstopkování a podrcení hroznů je mošt macerován po dobu 24 hodin na slupkách při teplotě 8-10C, následně byly hrozny jemně lisovány. Fermentace při kontrolované teplotě 16-18C po dobu 14 dnů a následné zrání po dobu 5 měsíců proběhly v nerezovém tanku. Po 1 měsíčním ležení na láhvi je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Passerina je stará tradiční odrůda pocházející z oblasti Marché. Často bývá zaměňována za odrůdy Bombno Bianco a Trebbiano Toscana. V současnosti je nejvíce výsadby v regionu Marché, v oblasti Piceno, a dále v menší míře v regionech Abruzzo, Lazio a Emilia-Romagna.
Odrůda Passerina dává střední až velké hrozny složené z malých bobulí. Slupka bobulí je poměrně silná a vyzrálé bobule získávají zlatou barvu. Vyzrálé bobule mívají vysoký obsah cukru a kyselin, což poskytuje předpoklad pro výrobu pěkných vyvážených vín. Ale nedoporučuje se se vysazovat odrůdu Passerina na velmi horká místa.
Produkce
Asi 8,000 láhví
Další ocenění
Prague Wine Trophy 2022: Velká zlatá medaile pro víno ročníku 2021
Vínařství Barone Cornacchia bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2022.