Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Amarone della Valpolicella DOCG Classico 2014

S305

Nový produkt

Amarone, společně s Barolem a Brunellem jedno z nejznámějších vín Itálie, je velké víno pocházející z oblasti Veneta (Benátska). Amarone se vyrábí z částečně vysušených hroznů. Od roku 2009 je víno Amarone povýšeno do kategorie DOCG. Velké víno pro vzácné příležitosti!

Více informací

795 Kč s DPH

Parametry

Země původuItálie
RegionVeneto
Barvaintenzivní rubínově červená s granátovými odlesky
Vůněvýrazná vůně zralého ovoce - lesní ovoce, třešňová marmeláda v kombinaci s tóny dřeva
Chuťplné a harmonické víno s výraznou chutí zralých třešní, třešňového kompotu, na patře cítíme i ušlechtilé dřevo, vanilku a další kořenité tóny a v dlouhém konci se přidávají i tóny hořkých mandlí
Biovíno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace
Obsah cukruSuché
Odrůdakupáž Corvina/Corvinone a Rondinella
Ročník2014
Alkohol16.0%
Archivace12 - 15 roků
PříležitostSpolečník pro 'velkou příležitost'
Jídlovhodné k úpravám červeného masa a zvěřiny nebo k výběru vyzrálých sýrů

Více informací

Vinice

Hrozny pochází ze čtyř vinic - Mandolari, Bosco, Tondin a La Costa - na úbočí kopce Monte St. Urbano v obci Fumante. Terasy s jižní a jihovýchodní orientací, stáří keřů od 40 do 50 roků, hustota keřů 3,000 hlav na hektar; složení půdy je založeno na jílovitých půdách s příměsí šedého vápence (pro odborníky: usazeniny z mořského dna v období eocénu :-) ) a čedičových tufů,

Výroba

Zelená sklizeň s redukcí hroznů probíhá v průběhu července, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl v třetím týdnu měsíce září, následovalo sušení hroznů po dobu 110 dnů a tyto hrozinky prošly fermentací ve velkém (50 hl) dubovém sudu bez kontroly teploty po dobu téměř 40 dnů. Následuje zrání v dubových soudcích  (velikost 350 litrů - asi 1.5 násobek barrique soudků) z francouzského dubu po dobu 18 měsíců a následně ve středně velkém (26 hl) dubovém sudu po dobu dalších 10 měsíců, následuje lahvování a ležení na lahvi nejméně 6 měsíců (ale v praxi leží mnohem déle), než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Oblast Valpolicella byla známá produkcí vína již v období antického Říma. Vína Valpolicella jsou po dlouhá staletí založena na třech modrých odrůdách: Corvina (a jí příbuzná Covinone), Molinara a Rondinella. Kupáží těchto tří odrůd vznikají jak lehká ‚základní‘ vína Valpolicella, seriózní vína Valpolicella Superiore a Valpolicella Ripasso a také špičková vína Amarone a Recioto. Víno Amarone ročníku 2014 je založeno na odrůdě Corvina (60%) doplněné vínem Corvinone (25%) a Rondinella (15%).  

Produkce

Asi 5,000 lahví ročně.

Další ocenění

Fallstaff: 93 bodů

5StarWines: 90 bodů

Mundus Vini 2019: Zlatá medaile

Gilbert & Gaillard 2019: Zlatá medaile a 94 bodů

SMV Canada 2019: Stříbrná medaile

Ocenění pro víno Amarone ročníku 2013:

CWSA 2018: Zlatá medaile

Vini Buoni: 4 hvězdy

Decanter: 91 bodů

Vini Veronelli: 90 bodů a výběr do Top 100 vín Itálie pro rok 2018 

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne