Katalog
Nahrávám...
Parcella 563 je elegantní víno, které...
Podkategorie
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Díky zrání na kvasničných kalech se víno Grifone delle Roveri vyznačuje výraznými směsí ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.
Sanrome je příjemné čerstvé víno pocházející z vinice na svahu přírodního amfiteátru. Víno je vhodné pro párování se zeleninovými saláty, pokrmy z ryb a mořských plodů nebo těstovinami.
V prosincové nabídce Vám přinášíme výběr vín z francouzské oblasti Bordeaux, všechna vína byla vysoce hodnocena (nejen) v soutěži Prague Wine Trophy 2022. Ochutnejte a najděte si to svoje oblíbené 'víno bordó' :-) V této 'malé sadě' dostanete tři vína ze standardní sady dle Vašeho výběru - napište do objednávky, která tři vína z níže uvedených chcete...
Elegantní víno s výrazným ovocným charakterem s nižším obsahem kyselinek a tříslovin, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr. Víno Aur-Oura patří do 'šlechtické' denominace pro vína Dolcetto - Ovada DOCG, ale bylo záměrně deklasifikováno.
Croix Mouton 2016 je víno s vůní plnou lesního ovoce, čokolády, vanilky a tabáku. V chuti opět dominují lesní plody a černý rybíz, pikantní koření a mladé dubové dřevo, je pěkně vyrovnaná a tvoří tak jeden lahodný, dobře pitelný celek. Velmi dobrý poměr kvalita vs. cena!
Chateau Rahoul se představuje chutí a vůní zralého černého ovoce díky převažujícímu vlivu Merlotu. Harmonické a šťavnaté víno s plným tělem. Společník pro snoubení s jídlem, doporučujeme pro párování s pokrmy z červeného masa nebo výběrem polozralých a vyzrálých sýrů.
Víno Beck Ink je kupáž dvou tradičních odrůd středoevropského regionu: 80% Zweigeltrebe a 20% Svatovavřinecké. Beck Ink je univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je především k pokrmům z červeného masa a tepelně upravené zeleniny, ať už dušeným nebo grilovaným.
Zweigeltrebe je čerstvé, příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', i když má potenciál pro několikaletou archivaci. Univerzální víno k většině pokrmů, ale zvláště vhodné je k pokrmům z červeného masa a tepelně upravené zelenině, ať už dušené nebo grilované.
Timorasso dává vína s komplexní květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s kyselinkou, dokonce ve víně ‚cítíme dřevo‘ a krémovitost i když víno zrálo pouze v nerezovém tanku. Doporučujeme především k pokrmům z ryb a mořských plodů a také k tepelným úpravám zeleniny.
Víno Rapp se představuje výrazným ovocným charakterem s nižším obsahem kyselinek a tříslovin. Toto víno může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr. S výjimkou těžkých omáček a zvěřiny.
Víno Steira patří do 'šlechtické' denominace pro vína Dolcetto - Ovada DOCG. Elegantní víno s výrazným ovocným charakterem s nižším obsahem kyselinek a tříslovin, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr. ale výtečné i 'jen tak' pro vychutnání si vína samotného.
Víno Reitemp se představuje plným tělem a výrazným ovocným charakterem v harmonii s obsahem kyselinek a tříslovin. Toto víno může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr, doporučujeme k výrazným úpravám masa. Výtečné je i 'jen tak' pro vychutnání si vína samotného. Také je vhodné i k další archivaci.
Víno Valdiba je představitel 'šlechtické' denominace pro vína Dolcetto - Dogliani DOCG. Valdiba je elegantní víno s výrazným ovocným charakterem s nižším obsahem kyselinek a tříslovin, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr.
Mladé čerstvé víno z odrůdy Veltlínské zelené. Doporučujeme párování s drůbeží, tepelně upravenou zeleninou nebo studenými nářezy.
Víno s plným tělem z tradiční odrůdy Ryzlink rýnský. Doporučujeme párování s drůbeží, tepelně upravenou zeleninou nebo výběrem polo-vyzrálých sýrů.
Víno Puncin je představitel 'šlechtické' denominace pro vína Dolcetto - Dogliani DOCG. Puncin je elegantní víno s výrazným ovocným charakterem s nižším obsahem kyselinek a tříslovin, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům. Poslední láhve.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s kořenitými a květinovými tóny. Výborné k úpravám bílého i červeného masa nebo výběru středně vyzrálých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích.
Barolo je největší víno Piemontu a jedna z nejprestižnějších klasifikací v celé Itálii. Naše Barolo Lu je velké víno pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci - toto víno je výtečné k pití již nyní a má potenciál dalšího zlepšování po dobu dalších 10 let. Biodynamické víno.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 12 rocích. Doporučujeme před konzumací dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 15 rocích. Doporučujeme s předstihem dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce v kombinaci s ušlechtilým dřevem z dubových sudů. Výborné k úpravám červeného masa a hub nebo k vychutnání si vína 'jen tak' (pozor na vyšší alkohol!). Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích.
Belgardo je elegantní a harmonické víno pocházející z vinice na svahu přírodního amfiteátru. Víno je výtečné pro párování s pokrmy s lanýži, ale v našem prostředí doporučujeme k těstovinám s masem, rizotu s houbami a téměř všem úpravám červeného masa, případně k výběru vyzrálých sýrů na závěr. Vhodné též k několikaleté archivaci.
Víno Rosso Conero se představuje pěkným tělem a příjemnou kombinací chutí a vůní červeného ovoce, v nose cítíme také tóny tabáku, balzamika a bylinek. Výtečné k těstovinám, bílému masu, studeným nářezům, lehčím úpravám červeného masa nebo k méně vyzrálým sýrům.
Víno Treparcelle Ruché je elegantní víno, které je vhodné pro párování s širokým spektrem pokrmů z bílého i červeného masa nebo s výběrem vyzrálých sýrů na závěr. Ale nejlépe si je užijeme samotné při výjimečné příležitosti. Vhodné též k několikaleté archivaci.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce v kombinaci s kořenitými tóny. Výborné ke všem úpravám červeného masa a hub nebo k vychutnání si vína 'jen tak' (pozor na vyšší alkohol!). Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích.
Roero Arneis Riserva je víno s plným tělem a pevnou strukturou přinášející bohatou kombinaci ovocných a květinových chutí a vůní. Doporučujeme je k těstovinám, úpravám bílého masa nebo k výběru středně vyzrálých sýrů.
Alta Langa je příjemné víno s pěkným tělem přinášející vůně vyzrálého zeleného ovoce s nádechem chlebovinky a minerality. Výtečné jako aperitiv, doporučujeme také k předkrmům a zeleninovým salátům nebo pokrmům z ryb a mořských plodů.