Saintayme je elegantní víno s vůní...
Perricone je lokální odrůda dnes pěstovaná převážně jen v západním cípu ostrova Sicílie. V historii byla rozšířena po celém ostrově a v 19. století vína z této odrůdy byla ve velké míře vyvážena do zemí kontinentální Evropy, kde patřila pod názvem "Zucco Rosso" mezi vyhledávaná vína. Konec éry vína Perricone přinesla epidemie Phyloxerry, která z...
Perricone je lokální odrůda dnes pěstovaná převážně jen v západním cípu ostrova Sicílie. V historii byla rozšířena po celém ostrově a v 19. století vína z této odrůdy byla ve velké míře vyvážena do zemí kontinentální Evropy, kde patřila pod názvem "Zucco Rosso" mezi vyhledávaná vína. Konec éry vína Perricone přinesla epidemie Phyloxerry, která zdecimovala - mimo jiné - výsadbu této odrůdy a následně byla vysazovaná spíše odrůda Nero d'Avola, které dali vinaři přednost. Vína z odrůdy Perricone se dají do určité miry přirovnat k vínům Barbera z regionu Piemont - vína s relativně vyšší kyselinkou, bobulové ovoce a květinové töny. Na rozdíl od Barbery se prezentuje vyššími tříslovinami.
Víno Fiordispina z odrůdy Perricone je příjemné čerstvé víno s výraznou ovocitou chutí a kořenitými tóny. Doporučujeme k rybám a tepelně upravené zelenině, obojí výtečné na grilu, nebo k čerstvým sýrům.
Víno Arcodace z odrůdy Perricone je příjemné víno s výraznou ovocitou chutí a kořenitými tóny. Doporučujeme k pokrmům z bílého i červeného masa, nebojte se ani pikantních úprav, nebo k výběru středně vyzrálých sýrů.
Víno Furioso z odrůdy Perricone je elegantní víno s výrazným projevem po vyzrálém červeném ovoci a příjemných tříslovinách. Doporučujeme k pokrmům z červeného masa a zvěřiny, nebo k výběru středně vyzrálých sýrů. Výtečné také k posezení a vychutnání si vína jen tak. Teď i za několik roků.
V srpnové nabídce Vám přinášíme výběr šesti vín (pět bílých a jedno růžové) s nízkým obsahem alkoholu (12-12,5%). Všechna vína pocházejí ze slunného jihoitalského ostrova Sicílie.