Katalog
Nahrávám...
Víno San Giovanni Bianco z odrůdy...
Podkategorie
Troncafuga Rosso, víno z hlavní odrůdy střední Itálie - Sangiovese, je příjemné víno s poloplným tělem, prezentuje se směsí ovocných vůní. Doporučujeme k širokému spektru pokrmů - od předkrmů přes těstoviny, pokrmy z bílého i červeného masa nebo k výběru středně vyzrálých sýrů.
Sagrantino di Montefalco je 'ikonické víno' Umbrie a jedno z velkých vín Itálie. APOCA je Víno je vhodné k výrazným pokrmům - pečená a grilovaná masa, hovězí, zvěřina až po výběr vyzrálých sýrů na závěr. Nebo si jej vychutnejte 'jen tak' bez jídla. Víno má výtečný potenciál na dlouholetou archivaci.
V červencové nabídce měsíce Vám přinášíme výběr šesti vín z produkce vinařství Cincinnato z regionu Lazio. Vinařství Cincinnato se zaměřuje na pěstování lokálních odrůd, zpravidla starobylých, které pěstovali již staří Římané v době Antiky. Ochutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno :-)
Víno Prosecco Superiore kategorie Brut se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z ryb a mořských plodů. Báječné při užití si vína ‘jen tak’. Víno je momentálně vyprodané, doporučujeme Vaší pozornosti víno Canah (Brut) a Genesis (Extra Brut) z vinařství Perlage.
Víno Prosecco Superiore kategorie Extra Dry se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k těstovinám, salátům, zeleninovým pokrmům a mořským plodům. Báječné při užití si vína ‘jen tak’. Poslední láhve.
Ročníkové víno Prosecco Superiore kategorie Dry se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k těstovinám, pokrmům ryb a bílého masa nebo dezertům a koláčům. Báječné při užití si vína ‘jen tak’. Víno je vyprodáno, sledujte naše Aktuality, kdy dovezeme další.
Fonduel patří mezi takzvaná vína Col Fondo - tradiční Prosecco se sedimentem, které druhotně zrálo v láhvi. Hodí se především jako společník k chvílím pohody ‘jen tak’ nebo s malým občerstvením případně výběrem sýrů. Víno je vyprodáno, čekáme na nový ročník. Sledujte naše Aktuality.
V srpnové nabídce měsíce Vám přinášíme 'srovnávací' výběr šesti bílých vín - po třech z odrůdy Veltlínské zelené a Cortese (vína Gavi DOCG). Ochutnejte vína reprezentující produkci bílých vín Itálie a Rakouska a vyberte Vaše oblíbené :-)
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s kořenitými a květinovými tóny. Výborné k úpravám bílého i červeného masa nebo výběru středně vyzrálých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích.
Barbera Tom je harmonické víno s převládající chutí a vůní zralého ovoce, vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si je otevřeme k rizotu nebo těstovinám s masem, grilovanému masu nebo výběru středně vyzrálých sýrů.
Pinot Grigio je v zahraničí nejznámějším 'italským' vínem. Zde můžeme ochutnat příjemné, lehké víno vhodné k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže.
Brunello di Montalcino patří mezi nejoceňovanější vína Itálie. Víno Martina vytvořil vinařský nadšenec Tony Sasa, ročně produkuje jen asi 4,000 lahví tohoto nádherného vína. Tradiční odrůda zpracovaná netradiční metodou - víno zrálo v barrique soudcích. Víno pro výjimečnou příležitost!
Rosso di Montalcino můžeme nazývat 'druhým vínem' velkého vína Brunello di Montalcino, které patří mezi nejoceňovanější vína Itálie. Víno Martina Rosso vytvořil vinařský nadšenec Tony Sasa, ročně produkuje jen asi 6,000 lahví tohoto nádherného vína. Víno pro chvíle potěšení! Poslední láhve.
Sagrantino di Montefalco je 'ikonické víno' Umbrie a jedno z velkých vín Itálie. Marrone je víno je vhodné k výrazným pokrmům - pečená a grilovaná masa, hovězí, zvěřina až po výběr vyzrálých sýrů na závěr. Nebo si jej vychutnejte 'jen tak' bez jídla. Víno má výtečný potenciál na dlouholetou archivaci.
Víno Sanktum je likérové víno vhodné k pečivu nebo sušenkám (ideální s umbrijskými 'tozzetti') nebo s vyzrálými sýry s modrou plísní.
Vescovo Moro je elegantní a dobře strukturované víno s výrazným projevem zralého ovoce. Výtečné k výrazným úpravám červeného masa nebo k výběru vyzrálých sýrů. Ale můžeme si víno vychutnat i jen tak samotné.
La Roara je vlastně 'nepravé Amarone'. Plné a dobře strukturované víno s výrazným projevem zralého ovoce a kořenitými tóny. Výtečné k výrazným úpravám červeného masa nebo k výběru vyzrálých sýrů. Ale můžeme si víno vychutnat i jen tak samotné. Velké víno pro velkou příležitost!
Tano je vlajková loď vinařství. Plné a dobře strukturované víno s výrazným projevem zralého ovoce a kořenitými tóny. Výtečné k výrazným úpravám červeného masa nebo k výběru vyzrálých sýrů. Ale můžeme si víno vychutnat i jen tak samotné. Velké víno pro velkou příležitost! Poslední láhve.
Angelin je plné a harmonické víno s výrazným projevem zralého ovoce, medu mandlí a kořenitých tónů z ušlechtilého dřeva. Výtečné k pokrmům z ryb a bílého masa nebo k výběru sýrů s ušlechtilou plísní. Ale můžeme si víno vychutnat i jen tak samotné.
Barolo je největší víno Piemontu a jedna z nejprestižnějších klasifikací v celé Itálii. Naše Barolo Lu je velké víno pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci - toto víno je výtečné k pití již nyní a má potenciál dalšího zlepšování po dobu dalších 10 let. Biodynamické víno.
Pelaverga dává čerstvá vína s ovocitým charakterem ve vůni i chuti, která jsou výtečným partnerem k široké paletě pokrmů z masa, těstovinám i sýrům. Doporučujeme především k těstovinám s masovou náplní.
Barolo je největší víno Piemontu a jedna z nejprestižnějších klasifikací v celé Itálii. Barolo Massara je velké víno pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci - toto víno je výtečné k pití již nyní a má potenciál dalšího zlepšování po dobu nejméně dalších minimálně 5 let.
Barolo je největší víno Piemontu a jedna z nejprestižnějších klasifikací v celé Itálii. Barolo Monvigliero je velké víno pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci - toto víno je výtečné k pití již nyní a má potenciál dalšího zlepšování po dobu nejméně dalších minimálně 5 let.
Volubile je výtečné víno s plným tělem, vhodné pro párování s pokrmy z červeného masa včetně grilovaného. Zajímavá alternativa k vínům Barolo - vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků.
Bionzo je výtečná Barbera, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků.
Odrůda Sangiovese, která je dominantní odrůdou nejen Toskánska, ale v širším měřítku i celé střední Itálie, dává plná komplexní vína. Vino Chianti Classico je - vedle vín Brunello a Vino Nobile - jedním ze tří velkých vín vyráběných z této odrůdy. Doporučujeme toto víno k párování s pokrmy pro významnou gastronomickou příležitost.
Odrůda Sangiovese, která je dominantní odrůdou nejen Toskánska, ale v širším měřítku i celé střední Itálie, dává plná komplexní vína. Vino Chianti Classico je - vedle vín Brunello a Vino Nobile - jedním ze tří velkých vín vyráběných z této odrůdy. Doporučujeme toto víno k párování s pokrmy pro významnou gastronomickou příležitost.
Odrůda Sangiovese, která je dominantní odrůdou nejen Toskánska, ale v širším měřítku i celé střední Itálie, dává plná komplexní vína. Vino Chianti Classico je - vedle vín Brunello a Vino Nobile - jedním ze tří velkých vín vyráběných z této odrůdy. Doporučujeme toto víno k párování s pokrmy pro významnou gastronomickou příležitost anebo jen samotné pro...
Ribota je perlivé víno s nižším obsahem alkoholu a vyšším zbytkovým cukrem, který však díky vyššímu obsahu kyselinek nedominuje v chuti a víno tak působí čerstvým a osvěžujícím dojmem. Výborné víno ke sladkým dezertům nebo pro pití 'jen tak' zvláště v letních dnech.
Martinette představuje prostřední úroveň ze tří vín Barbera v nabídce vinařství. Harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena, dlouhodobě naše nejprodávanější víno!