Prohlédnuté produkty
Kromě pozitivního vlivu na naše...
Víno Nuda patří mezi vrcholy produkce...
M141
Nový produkt
Kromě pozitivního vlivu na naše zdraví od olivového oleje očekáváme, že nám bude chutnat, ať už v jednoduché kombinaci s čerstvým pečivem nebo jako složka námi připravovaných pokrmů. Olivový olej z vinařství Monte Novo e Figueirinha tyto požadavky zcela splňuje.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Země původu | Portugalsko |
Region | Alentejo |
Barva | zelená se zlatavými záblesky |
Vůně | ve vůni cítíme zralé zelené ovoce a koření; olej je výrazně aromatický díky tomu, že je nefiltrovaný a tím v něm zůstalo zachováno více aromatických látek, které bývají zpravidla odstraněny v průběhu filtrace |
Chuť | opět vnímáme zralé zelené ovoce a koření provázené sametovým pohlazením na patře; obsah volných kyselin v oleji je velmi nízký, zpravidla se blíží k 0,2%, což napomáhá ke snadnější stravitelnosti oleje |
Bio | Ano, bez filtrace |
Ročník | 2015 |
Archivace | 1 - 2 roky |
Příležitost | Gastronomie |
Sady
Olivy pochází z různých sadů statku Herdade da Figueirinha v obci S. Brissos u města Beja.
Výroba
Olej je z oliv jemně extrahován na centrifuze, aby se zamezilo extrakci nepříjemných složek obsažených v dužině, peckách a slupkách oliv; olej je získáván při teplotě do 25C, aby nedocházelo k úniku nestabilních aromatických látek, které jsou důležité pro výsledný senzorický projev oleje.
Zajímavost
O prospěšnosti konzumace panenského olivového oleje už asi nikdo z nás nepochybuje a není třeba vyjmenovávat všechny pozitivní vlivy olivového oleje na lidský organizmus. Ale kromě pozitivního vlivu na naše zdraví od olivového oleje očekáváme, že nám bude chutnat, ať už v jednoduché kombinaci s čerstvým pečivem nebo jako složka námi připravovaných pokrmů. Tyto požadavky olivový olej z vinařství Monte Novo e Figueirinha zcela splňuje - díky šetrným technologiím zpracování zůstávají v oleji aromatické látky, které napomáhají chuťovým projevům tohoto oleje. Obsah volných kyselin v oleji je velmi nízký, zpravidla se blíží k 0,2% a nikdy nepřevyšuje 0,4% (extra virgin oleje mohou mít obsah kyselin až 0,8%), což napomáhá ke snadnější stravitelnosti oleje.
Produkce
Asi 200,000 litrů ročně
Další ocenění
Předchozí ročníky získaly tato ocenění: Concurso Nacional de Azeites: Stříbrná medaile v roce 2011 a 2012