Prohlédnuté produkty
Kromě pozitivního vlivu na naše...
M141
Nový produkt
Kromě pozitivního vlivu na naše zdraví od olivového oleje očekáváme, že nám bude chutnat, ať už v jednoduché kombinaci s čerstvým pečivem nebo jako složka námi připravovaných pokrmů. Olivový olej z vinařství Monte Novo e Figueirinha tyto požadavky zcela splňuje.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Země původu | Portugalsko |
Region | Alentejo |
Barva | zelená se zlatavými záblesky |
Vůně | ve vůni cítíme zralé zelené ovoce a koření; olej je výrazně aromatický díky tomu, že je nefiltrovaný a tím v něm zůstalo zachováno více aromatických látek, které bývají zpravidla odstraněny v průběhu filtrace |
Chuť | opět vnímáme zralé zelené ovoce a koření provázené sametovým pohlazením na patře; obsah volných kyselin v oleji je velmi nízký, zpravidla se blíží k 0,2%, což napomáhá ke snadnější stravitelnosti oleje |
Bio | Ano, bez filtrace |
Ročník | 2015 |
Archivace | 1 - 2 roky |
Příležitost | Gastronomie |
Sady
Olivy pochází z různých sadů statku Herdade da Figueirinha v obci S. Brissos u města Beja.
Výroba
Olej je z oliv jemně extrahován na centrifuze, aby se zamezilo extrakci nepříjemných složek obsažených v dužině, peckách a slupkách oliv; olej je získáván při teplotě do 25C, aby nedocházelo k úniku nestabilních aromatických látek, které jsou důležité pro výsledný senzorický projev oleje.
Zajímavost
O prospěšnosti konzumace panenského olivového oleje už asi nikdo z nás nepochybuje a není třeba vyjmenovávat všechny pozitivní vlivy olivového oleje na lidský organizmus. Ale kromě pozitivního vlivu na naše zdraví od olivového oleje očekáváme, že nám bude chutnat, ať už v jednoduché kombinaci s čerstvým pečivem nebo jako složka námi připravovaných pokrmů. Tyto požadavky olivový olej z vinařství Monte Novo e Figueirinha zcela splňuje - díky šetrným technologiím zpracování zůstávají v oleji aromatické látky, které napomáhají chuťovým projevům tohoto oleje. Obsah volných kyselin v oleji je velmi nízký, zpravidla se blíží k 0,2% a nikdy nepřevyšuje 0,4% (extra virgin oleje mohou mít obsah kyselin až 0,8%), což napomáhá ke snadnější stravitelnosti oleje.
Produkce
Asi 200,000 litrů ročně
Další ocenění
Předchozí ročníky získaly tato ocenění: Concurso Nacional de Azeites: Stříbrná medaile v roce 2011 a 2012