Červené víno

Prohlédnuté produkty

Slevy

Ripasso Valpolicella DOC Classico Superiore 2018

S108

Nový produkt

Víno Ripasso, také nazývané ‚bejby‘ Amarone. Plné a harmonické víno vhodné k většině úprav červeného masa, obzvláště doporučujeme ke grilovanému nebo pečenému masu, nebo k výběru středně vyzrálých sýrů. Víno, které se 'dobře pije' a 'samo mizí z láhve' :-) Zkuste je i Vy!

Poslední láhve. Zkuste nové ročníky 2020 a 2021.

Více informací

335 Kč s DPH

Parametry

Země původuItálie
RegionVeneto
Barvatemně rubínová
Vůněcítíme bohatou a intenzivní směs vůní - zralé třešně a švestky, přes ostružinový džem až po kávu a kakao
Chuťvíno má plné tělo, na patře cítíme zralé peckové ovoce v kombinaci s příjemnými tříslovinami a kořenitými a kouřovými tóny, víno má dlouhé trvání
Obsah cukruSuché
Odrůdakupáž Corvina, Molinara a Rondinella
Ročník2018
Alkohol13.5%
Archivace5 - 8 roků
Ocenění Prague Wine Trophy 2021: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold"
PříležitostGastronomie
Jídlopokrmům z červeného masa a zvěřiny, vyzrálým sýrům

Více informací

Vinice

Hrozny pochází z více vinic; složení půdy je založeno na jílovitých půdách s příměsí vápence z druhohorních usazenin; stáří keřů od 20 do 45 roků.

Výroba

Tradiční metoda 'ripasso' tj. 'repasování' - opakované zpracování již jednou prokvašených sušených hroznů po výrobě vína Amarone a Recioto, jejichž slupky (částečně vysušené hrozinky - viz výroba vín Amarone a Recioto) mají po primární fermentaci stále dostatek cukru a dalších látek důležitých pro druhou fermentaci. Tyto slupky jsou přelijty základním vínem Valpolicella Classico a tato směs projde ještě jednou fermentací. Následuje zrání ve středně velkém dubovém sudu po dobu 12 měsíců a ležením na láhvi po dobu alespoň 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkoviVýsledkem je víno zakulacené, s lepší strukturou a nižší kyselinkou než původní víno Valpolicella. 

Zajímavost

Oblast Valpolicella byla známá produkcí vína již v období antického Říma. Vína Valpolicella jsou po dlouhá staletí založena na třech modrých odrůdách: Corvina (a jí příbuzná Covinone), Molinara a Rondinella. Kupáží těchto tří odrůd vznikají jak lehká ‚základní‘ vína Valpolicella, seriózní vína Valpolicella Superiore a Valpolicella Ripasso a také špičková vína Amarone a Recioto. Všechny tři odrůdy jsou obsaženy i v našem vínu Valpolicella  Ripasso ročníku 2018. 

Produkce

Asi 3,000 lahví ročně.

Další ocenění

Wine & Degustation, č. 11/2023: 89,40 bodů v Grand testu vín Valpolicella Ripasso

Víno ročníku 2019:

Předchozí ročníky získaly tato ocenění:

Prague Wine Trophy 2020: Velká zlatá medaile a titul "Prague Gold" pro víno ročníku 2016

Prague WIne Trophy 2016: Zlatá medaile a titul "Prague Gold" pro víno ročníku 2014

Wine & Degustation, 5/2020: 5 hvězdiček pro víno ročníku 2016 

 Vínařství Antonio Sasa bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2015, 2016, 2020, 2021 a 2022.

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne