Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka pro měsíc září - vína z odrůdy Dolcetto

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka pro měsíc září - vína z odrůdy Dolcetto
1. 9. 2017   

Vážení přátelé pěkných vín,


Prázdniny jsou za námi, někoho čeká ‚zklidnění‘ po adrenalinovém létě ale většinu z nás spíše běžný pracovní koloběh, který se opět pomalu rozbíhá na plné obrátky. A ještě jeden aspekt je spojen s tímto obdobím – dříve či později opět nastanou chladnější dny vhodné pro pití plných červených vín. Ne že bych si červená vína neotevřel i v průběhu léta, ale člověk si je tolik nevychutná, pokud i večer je stále 25ºC
J

Již tradičně podzimní měsíce věnujeme odrůdovým výběrům, během tří následujících měsíců si připomeneme tři hlavní (modré) odrůdy regionu Piemont. Jako první přichází na řadu Dolcetto, třetí za dominantními odrůdami Barbera a Nebbiolo, se kterými se seznámíme v následujících dvou měsících. Dolcetto zpravidla dává vína, která ocení milovníci ovocitých vín s minimem tříslovin, tudíž vína až na výjimky určená ke konzumaci během dvou maximálně tří roků od sklizně a nikoliv k dlouhodobé archivaci. Výjimku tvoří vína z podoblasti Dogliano a Ovada, kde vznikají vína nejvyšší kvality DOCG – a právě vína z těchto dvou denominací jsme do naší nabídky letos přidali. J Ve výběru měsíce září na Vás čekají představitelé šesti piemontských produkčních podoblastí: DOCG: Dogliani a Ovada a DOC: Alba, Acqui, Langhe a Monferrato. Porovnejte vína pocházející z různých terroir a také odrážející individuální práci vinaře ve sklepě. Věřím, že Vám přehled vín Dolcetto z naší zářiové nabídky přijde vhod! J

Kartón vín pro měsíc září nabízíme za akční cenu 1375 Kč včetně DPH, 275 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1650 Kč. Druhý a každý další karton je za cenu 1275 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně.

 

A na jaká vína se můžete těšit konkrétně?

La Moschina 2015, Dolcetto d’Acqui DOC z vinařství Ivaldi Franco. Zrálo v nerezovém tanku. Víno má rubínovou barvu s nachovými tóny, vůně připomíná červené ovoce, především třešně. Dolcetto univerzální víno, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr. Standardní cena 285 Kč.

Dolcetto d’Alba DOC 2015 z vinařství Cascina Massara di Burlotto. Zrálo ve velkém dubovém sudu. Víno s podobným projevem jako La Moschina, univerzální společník pro širokou paletu pokrmů. Samozřejmě s přihlédnutím k jeho charakteru, nebudeme je podávat k omáčkám nebo zvěřině. J Standardní cena 265 Kč.

Langhe DOC Dolcetto 2015 z vinařství Cascina Ciapat di Bertello. Zrálo v nerezovém tanku. Oproti dvěma předchozím vínům je kyselinka ještě více potlačena a v chuti převládají ovocité tóny. Opět, ideální víno k předkrmům, rizotu, tepelně upravené zelenině, těstovinám s masem, bílému masu nebo středně vyzrálým sýrům. Standardní cena 195 Kč.

Monferrato DOC Dolcetto 2015 z vinařství Boeri Alfonso. Zrálo v nerezovém tanku. Víno s trochu tvrdším charakterem a znatelnou kyselinkou. V tom nejlepším slova smyslu ‚neambiciózní‘ víno a ideální doplněk k širokému spektru pokrmů od polévek a předkrmů až po talíř sýrů na závěr. S každým jídlem bude v harmonii a nebude se snažit na úkor jídla prosadit (samozřejmě, nebudeme toto víno podávat ke zvěřině nebo těžkým omáčkám, anebo na druhé straně k nudlím s tvarohem J). Standardní cena 175 Kč.

Puncin 2015 NEBO Valdiba 2015, Dogliani DOCG (BIO, nesířené a nefiltrované) z vinařství Osvaldo Barberis. Zrálo v nerezovém tanku. Výraz „puncin“ v místním dialektu znamená „vrchol kopce“ a toto jméno odkazuje na původ hroznů – vyzrálé hrozny z polohy dávající plné víno. Jméno vína Valdiba se odkazuje na stejnojmennou ‚cru‘ vinici, ze které pochází hrozny pro jeho výrobu. Vína Dogliani nabízí plné tělo, harmonii a eleganci a můžeme je párovat s pokrmy z bílého masa přes těstoviny, rizoto, tepelně upravenou zeleninu až k po pokrmy z červeného masa - s výjimkou těžkých a výrazně kořeněných úprav; nebo si jej užijte 'jen tak'. Standardní cena 325 Kč.  

Proč dvě vína? Máme na skladu jen menší množství vína ‚na zkoušku‘ proto budeme do sad dávat obě vína systémem ‚sudá-lichá‘. Pokud máte zájem o jedno konkrétní víno, napište svůj požadavek do objednávky. Dokud bude, rádi Vašemu přání vyhovíme.

Erché 2014, Ovada DOCG Riserva (BIO, nefiltrované a minimálně sířené) z vinařství Rocco di Carpeneto. Zrálo v dubových sudech, část v použitých barrique a část ve středně velkých sudech. Víno má rubínovou barvu s nachovými tóny, vůně připomíná červené ovoce, především třešně. Elegantní víno s nižší kyselinkou i tříslovinami, které může doprovázet všechny chody, vynikající k rizotu, těstovinám, bílému masu a tepelně upravené zelenině, nebo ‚jen tak‘ třeba s talířem lehce a středně vyzrálých sýrů. Standardní cena 395 Kč.

Připomínám, že stále trvají slevy na všechna vína Moscato, růžová vína a vybraná bílá vína: sleva 10-30% ze standardních cen. Nabídka platí do konce září nebo do vyprodání zásob jednotlivých vín. V druhé polovině září má prý přijít krásné babí léto, tak ať jste připraveni :-)

 

Srdečně vás zdravím a přeji příjemné zážitky s pěknými víny, třeba s těmi z výše uvedené nabídky.

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne