Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka pro měsíc únor - výběr medailových vín Prague Wine Trophy ročníku 2017

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka pro měsíc únor - výběr medailových vín Prague Wine Trophy ročníku 2017
3. 2. 2018   

Vážení přátelé pěkných vín,

V uplynulém týdnu jsme se s některými z Vás setkali na Galadegustaci medailových vín soutěže Prague Wine Trophy 2017. Tuto povedenou akci a samotnou soutěž si připomeneme únorovým výběrem měsíce – sada medailových vín uplynulého ročníku soutěže PWT. Do výběru jsem povětšinou zařadil vína, která na Galadegustaci nebyla, takže i ti z Vás, kteří jste náš stánek navštívili a ochutnali naše vína, si mohou ‚rozšířit obzory‘. Navíc, jsem pro Vás vybral vína z odrůd, se kterými se běžně v nabídce vinoték nesetkáte, ale přesto jsou zajímavá a zaslouží si naši pozornost. Zapomeňte na globální odrůdy jako Chardonnay a Cabernet Sauvignon nebo v Itálii populární Barbera, Nebbiolo, Pinot Grigio, Sangiovese… Ve výběru na Vás čekají vína z odrůd Croatina, Nerello Mascalese, Nibió, Ruché, Sagrantino a Timorasso J Karton medailových vín PWT 2017 nabízíme za akční cenu 1,875 Kč včetně DPH, 395 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 2,270 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,775 Kč

 

V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně.

 

Zima, i když není úplně ‚ladovská‘, vyžaduje doplňovat především zásoby červených vín – v únorové sadě na Vás proto čekají převážně červená vína doplněná jedním bílým vínem. Všechna vína získala Zlatou medaili v loňském ročníku soutěže PWT. Konkrétně se můžete těšit na tato vína:

Vinařství La Colombera (Piemont)

La Romba 2015, Colli Tortonesi DOC Croatina. Odrůda Croatina, typická (modrá) odrůda podoblasti Colli Tortonesi (= vrchy obklopující město Tortona), dává ovocitá vína s nízkým obsahem tříslovin. Pokud máte v oblibě vína s výraznou ovocnou vůní a chutí v kombinaci s kořenitými projevy, neváhejte a zkuste víno La Romba! Ideální partner k úpravám červeného masa a sýrům.

Suciaja 2013, Colli Tortonesi DOC Rosso. Pokud máte zájem ochutnat raritní víno z málo pěstované odrůdy, máte zde jedinečnou šanci. Víno Suciaja z odrůdy Nibió se představuje ovocitým charakterem a výraznými tříslovinami, doporučujeme k pečeným a grilovaným masům nebo středně vyzrálým sýrům. PS: pouze půl bodu od zisku Velké zlaté medaile

Derthona 2014, Colli Tortonesi DOC Timorasso. Jediný zástupce bílých vín ve výběru. Odrůda Timorasso, druhá charakteristická odrůda podoblasti Colli Tortonesi, dává vína, na kterých můžete pochutnat teď stejně tak jako nechat je ležet ještě dalších 5 roků, kdy se budou stále zlepšovat. Výtečné víno k jídlu, především k rybám, těstovinám, bílému i lehčím úpravám červeného masa nebo k čerstvým sýrům.

Vinařství Montalbera (Piemont)

La Tradizione 2014, Ruché di Castagnole Monferrato DOCG. Odrůda Ruché ‚vstala z mrtvých‘ v 80. letech, lídrem hnutí za její obnovu je právě vinařství Montalbera. Víno Ruché a konkrétně La Tradizione tvoří základ produkce vinařství. Vína Ruché vykazují charakter podobný bílým vínům – vzdáleně připomínají vína z odrůdy Tramín kořenný. Pijte je mírně podchlazená, nejlépe 16-18ºC. Doporučujeme zvláště k těstovinám, drůbeži a lehkým úpravám červeného masa nebo středně vyzrálým sýrům. PS: od ročníku 2015 drží toto víno ocenění 3 skleničky Gambero Rosso!

Vinařství Goretti Vini (Umbrie)

Le Mura Saracene 2014, Rosso di Montefalco DOC. Rosso di Montefalco, druhé víno z denominace ‚velkých vín‘ Sagrantino Montefalco DOCG, je kupáž založená na odrůdě Sagrantino (hrozny z mladých vinic, které ještě nemají dostatečnou sílu a koncentrovanost pro první víno) s přídavkem odrůd Merlot a Sangiovese. Le Mura Saracene přináší kombinaci chutí zralého ovoce a exotických příchutí - kávy, tabáku a kořenitých tónů. Víno je vhodné k široké paletě pokrmů, především výrazným úpravám - od těstovin s výraznými omáčkami přes pečená a grilovaná masa (i ryby), výrazné/kořeněné úpravy drůbeže a jehněčího až po výběr sýrů na závěr.

Vinařství Antonio Sasa (Sicílie)

Etna Rosso DOC 2014. Etna Rosso DOC je malá produkční oblast, jejíž vinice se rozkládají pouze na svazích sopky Etna se specifickými půdními podmínkami. Vína z této oblasti se představují jedinečnou kombinací ovocných, minerálních a živočišných chutí a vůní. Vhodné ‚k typické sicilské kuchyni‘ J převedeno do našich reálií: k zeleninovým omáčkám a pokrmům, úpravám červeného masa včetně pečeného, sýrům – spíše čerstvým a polo vyzrálým – a, možná pro někoho překvapivě, díky harmonii ovocitostí a tříslovin i k bílému masu a výrazně připraveným rybám. Ale doporučuji si toto víno užít s drobným občerstvením pro vychutnání si vína samotného. PS: možná trochu podceněné hodnocení PWT – James Suckling ohodnotil toto víno 95 body a zařadil je mezi 100 nejlepších vín Itálie pro rok 2017! 

 

Uff, to jsem se rozepsal! :-) Teď už jen informace, že ‘vinařství měsíce února’ s plošnou slevou 10% je tentokrát vinařství Monte Novo e Figueirinha z portugalské oblasti Alentejo, které produkuje vína jak z typicky lokálních odrůd – v první řadě Touriga Nacional, ‘rodinné stříbro’ portugalského vinohradnictví, a dále Aragonez, lokální mutaci známého vína Tempranillo, Alicante Bouschet, Antao Vaz nebo Arinto, tak i z globálních odrůd – Chardonnay, Pinot Noir nebo Syrah. Věřím, že Vám naše nabídka vín z Portugalska, podpořená zajímavými slevami, přijde vhod :-)

 

Přeji Vám příjemných zážitků ve společnosti dobrých lidí a pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky :-)

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne